Gusti, bogati umak od brusnica i crnog vina zanimljiv je dodatak pečenjima, osobito ga voli divljač, a odlično ide i uz pohani sir. Vruć ili hladan može se poslužiti i uz deserte, od cheesecakea i teških kolača s tamnom čokoladom, do pjenica, krema, sladoleda i kolača na bazi vanilije kojima će dati viši smisao.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena

Za pripremu umaka od brusnica i vina trebate tek četiri sastojka – brusnice i vino, vodu i šećer. Umak se kuha dvadeset minuta, a spremljenog u hermetički zatvorenoj posudi možete ga držati u hladnjaku čitavu blagdansku sezonu i posluživati uz što god vam se sviđa.

 

Umak od brusnica i vina - sastojci:

  • 350 g svježih ili smrznutih brusnica
  • 200 g šećera
  • 250 ml vode
  • 125 ml suhog crnog vina

Umak od brusnica i vina - priprema:

  1. U velikom loncu pomiješajte sve sastojke i stavite kuhati. Povremeno promiješajte.
  2. Kada umak zakuha, smanjite vatru i nastavite kuhati još 15 minuta, i dalje povremeno miješajući.
  3. Prebacite umak u staklenu posudu. Malo ohladite, poklopite i stavite u hladnjak.

Kada ga dodati u jelo? 5 najvećih grešaka koje radimo kada kuhamo s češnjakom Zapečena piletina s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka Češnjak Cvijet od kruha s češnjakom +1 Špageti s 20 češnjeva češnjaka