Gulaš volimo zbog njegova divnog okusa i arome, ali i jednostavnosti pripreme „u jednom loncu". Čitav obrok u istom tanjuru, zasitan i bogat mesom i povrćem, dodatni je plus, kao i toplina domaćih jela na žlicu koja nam na putu do želuca zagrije – i srce.

Donosimo recept za pileći gulaš koji se u Toskani tradicionalno priprema s bijelim grahom. Osim malo drukčije kombinacije sastojaka, kod ovog nas je finog jela na žlicu osvojilo i to što je gotovo za samo 25 minuta.

Količina sastojaka navedena u receptu dovoljna je za četiri porcije.

 

Toskanski pileći gulaš

  • ½ kg pilećih prsa bez kostiju i kože, izrezanih na komade veličine zalogaja
  • 1⁄2 čajne žličice sušenog ružmarina, usitnjenog
  • 2 čajne žličice maslinova ulja
  • 2 čajne žličice češnjaka, protisnutog
  • 120 ml pilećeg temeljca
  • 400 g bijelog graha iz konzerve, ispranog i ocijeđenog
  • 1 pečena crvena paprika, ocijeđena i narezane na komade trake debljine 1,5 cm
  • 800 g špinata, narezanog
  • sol
  • papar

Toskanski pileći gulaš

  1. Pomiješajte piletinu, ružmarin, 1/2 čajne žličice soli i 1/4 žličice crnog papra te dobro promiješajte.
  2. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
  3. Dodajte piletinu i pirjajte 3 minute.
  4. Dodajte češnjak i pirjajte još 1 minutu.
  5. Dodajte temeljac, grah i papriku i kuhajte dok ne zavrije.
  6. Poklopite, smanjite temperaturu i kuhajte još 10-ak minuta ili dok piletina nije sasvim kuhana.
  7. Umiješajte špinat, kuhajte 1 minutu pa ugasite.

Tražite li još recepata, zavirite ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Restoran pod Sljemenom u koji se ide na prefini bečki odrezak i tafelspitz Restoran Wirtshaus u Zagrebu - 12 Restoran Wirtshaus u Zagrebu - 11 Restoran Wirtshaus u Zagrebu - 3 +11 Restoran Wirtshaus u Zagrebu - 9

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju