Jeste li čuli za avokado generaciju? Svi oni koji su se rodili tijekom 80-tih i 90-tih godina prošlog stoljeća, posebno u SAD-u, odrasli su na tostu s avokadom pa je drugi nadimak za milenijalce još i – avokado generacija.
U Hrvatsku je ovaj trend došao malo kasnije pa bismo mogli reći da su društvene mreže popularizirale ovu zdravu namirnicu i uvrstile ju u našu kuhinju. Avokado dolazi iz Amerike i Meksika, a pripada porodici cimeta. Nova istraživanja su pokazala da jedan avokado dnevno može riješiti razne zdravstvene probleme, a samo jedna polovica sadrži više vlakana, nego bilo koje drugo voće.
Ako želite pripremiti brzi i zdravi obrok, napravite tjesteninu s avokadom za koju vam neće trebati niti kap vrhnja. Jelo je gotovo dok se tjestenina skuha, a u ovoj kremastoj kombinaciji možete uživati bez grižnje savjesti.
Sastojci za tjesteninu s avokadom:
- 250 g tjestenine po želji
- 1 veći avokado
- 1 mladi luk
- 2 češnja češnjaka
- Sok jednog limuna
- 150 g parmezana
- Nekoliko cherry rajčica
- 1 žlica maslinova ulja
- Sol, papar, bosiljak
Priprema tjestenine s avokadom:
- Tjesteninu stavite u kipuću posoljenu vodu.
- Za to vrijeme prepolovite avokado, izvadite košticu i meso avokada žlicom izvadite iz kore. Cherry rajčice prerežite po pola, a mladi luk sitno nasjeckajte.
- Vilicom zgnječite avokado kako biste dobili homogenu smjesu. Dodajte začine, limunov sok, parmezan, maslinovo ulje i dvije žlice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Ubacite kuhanu tjesteninu, dobro promiješajte i na kraju dodajte rajčice i mladi luk.
Dobar tek!