Jeste li čuli za avokado generaciju? Svi oni koji su se rodili tijekom 80-tih i 90-tih godina prošlog stoljeća, posebno u SAD-u, odrasli su na tostu s avokadom pa je drugi nadimak za milenijalce još i – avokado generacija.

U Hrvatsku je ovaj trend došao malo kasnije pa bismo mogli reći da su društvene mreže popularizirale ovu zdravu namirnicu i uvrstile ju u našu kuhinju. Avokado dolazi iz Amerike i Meksika, a pripada porodici cimeta. Nova istraživanja su pokazala da jedan avokado dnevno može riješiti razne zdravstvene probleme, a samo jedna polovica sadrži više vlakana, nego bilo koje drugo voće.

Ako želite pripremiti brzi i zdravi obrok, napravite tjesteninu s avokadom za koju vam neće trebati niti kap vrhnja. Jelo je gotovo dok se tjestenina skuha, a u ovoj kremastoj kombinaciji možete uživati bez grižnje savjesti.

Sastojci za tjesteninu s avokadom:

  • 250 g tjestenine po želji
  • 1 veći avokado
  • 1 mladi luk
  • 2 češnja češnjaka
  • Sok jednog limuna
  • 150 g parmezana
  • Nekoliko cherry rajčica
  • 1 žlica maslinova ulja
  • Sol, papar, bosiljak

Priprema tjestenine s avokadom:

  1. Tjesteninu stavite u kipuću posoljenu vodu.
  2. Za to vrijeme prepolovite avokado, izvadite košticu i meso avokada žlicom izvadite iz kore. Cherry rajčice prerežite po pola, a mladi luk sitno nasjeckajte.
  3. Vilicom zgnječite avokado kako biste dobili homogenu smjesu. Dodajte začine, limunov sok, parmezan, maslinovo ulje i dvije žlice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  4. Ubacite kuhanu tjesteninu, dobro promiješajte i na kraju dodajte rajčice i mladi luk.

Dobar tek!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju