Ima li išta bolje od pečenih svinjskih kotleta? Pečeni svinjski kotleti u kremastom umaku. Ovo se jelo priprema u jednoj tavi, a mogu ga napraviti i oni koji nisu veliki majstori kuhinje.
Najbolje od svega? Cijelo će jelo biti gotovo u manje od pola sata. Poslužiti ga možete s kruhom, pireom, kuhanom tjesteninom ili rižom.
Sastojci za kotlete:
- 4 svinjskih kotleta
- 500 ml mesnog temeljca
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 4 žlice maslaca
- 3 žlice brašna
- 1 žlica Worcestershirea
- 1 žlica biljnog ulja
- 1 čajna žličica senfa Dijon
- svježe začinsko bilje
- sol i papar po želji
Priprema kotleta:
- Zagrijte ulje u tavi. Začinite kotlete sa soli i paprom pa ih pecite na tavi oko tri do četiri minute sa svake strane, dok ne dobiju lijepu smeđu boju. Uklonite ih s tave.
- U istu tavu dodajte maslac pa kad se rastopi, umiješajte brašno. Miješajte oko jedne minute.
- Postupno počnite dodavati mesni temeljac i vrhnje za kuhanje. Miješajte dok se ne riješite svih eventualnih grudica.
- Začinite umak s Worcestershireom i senfom, te sa soli i senfom po želji.Kuhajte umak dok se ne počne zgušnjavati.
- Tada vratite kotlete u tavu i kuhajte sve zajedno dok se meso termički ne obradi.
- Posipajte sa svježim začinskim biljem po želji. Poslužite toplo s prilogom po želji. Dobar tek!