Ima li išta bolje od pečenih svinjskih kotleta? Pečeni svinjski kotleti u kremastom umaku. Ovo se jelo priprema u jednoj tavi, a mogu ga napraviti i oni koji nisu veliki majstori kuhinje.

Najbolje od svega? Cijelo će jelo biti gotovo u manje od pola sata. Poslužiti ga možete s kruhom, pireom, kuhanom tjesteninom ili rižom.

Sastojci:
4 svinjskih kotleta
500 ml mesnog temeljca
250 ml vrhnja za kuhanje
4 žlice maslaca
3 žlice brašna
1 žlica Worcestershirea
1 žlica biljnog ulja
1 čajna žličica senfa Dijon
svježe začinsko bilje
sol i papar po želji

Svinjski kotelti bez kosti Hrana i piće Svinjski kotleti iz pećnice: Brzi recept za najfinije "pohance" od samo 4 sastojka

Priprema:
1. Zagrijte ulje u tavi. Začinite kotlete sa soli i paprom pa ih pecite na tavi oko tri do četiri minute sa svake strane, dok ne dobiju lijepu smeđu boju. Uklonite ih s tave.

2. U istu tavu dodajte maslac pa kad se rastopi, umiješajte brašno. Miješajte oko jedne minute.

3. Postupno počnite dodavati mesni temeljac i vrhnje za kuhanje. Miješajte dok se ne riješite svih eventualnih grudica.

4. Začinite umak s Worcestershireom i senfom, te sa soli i senfom po želji.

Kotleti Hrana i piće Formula savršenih kotleta: Recept za brzinsku suhu marinadu bez kompliciranih sastojaka

5. Kuhajte umak dok se ne počne zgušnjavati.

6. Tada vratite kotlete u tavu i kuhajte sve zajedno dok se meso termički ne obradi.

7. Posipajte sa svježim začinskim biljem po želji. Poslužite toplo s prilogom po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju