Ima li išta bolje od pečenih svinjskih kotleta? Pečeni svinjski kotleti u kremastom umaku. Ovo se jelo priprema u jednoj tavi, a mogu ga napraviti i oni koji nisu veliki majstori kuhinje.

Najbolje od svega? Cijelo će jelo biti gotovo u manje od pola sata. Poslužiti ga možete s kruhom, pireom, kuhanom tjesteninom ili rižom.

Sastojci za kotlete:

  • 4 svinjskih kotleta
  • 500 ml mesnog temeljca
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 4 žlice maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 1 žlica Worcestershirea
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 čajna žličica senfa Dijon
  • svježe začinsko bilje
  • sol i papar po želji

Priprema kotleta:

  1. Zagrijte ulje u tavi. Začinite kotlete sa soli i paprom pa ih pecite na tavi oko tri do četiri minute sa svake strane, dok ne dobiju lijepu smeđu boju. Uklonite ih s tave.
  2. U istu tavu dodajte maslac pa kad se rastopi, umiješajte brašno. Miješajte oko jedne minute.
  3. Postupno počnite dodavati mesni temeljac i vrhnje za kuhanje. Miješajte dok se ne riješite svih eventualnih grudica.
  4. Začinite umak s Worcestershireom i senfom, te sa soli i senfom po želji.Kuhajte umak dok se ne počne zgušnjavati.
  5. Tada vratite kotlete u tavu i kuhajte sve zajedno dok se meso termički ne obradi.
  6.  Posipajte sa svježim začinskim biljem po želji. Poslužite toplo s prilogom po želji. Dobar tek!

Savršeno pašu uz pivo: Recept za hrskave loptice od mesa i krumpira Bitterballen - 4 Bitterballen - 2 Bitterballen - 1 +0 Bitterballen - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju