Zarolana Pavlova ili rolada s mekim korama od bjelanjaka jedno je od onih jela koja trebaju izgledati pomalo neuredno i "čupavo", što itekako olakšava posao. U kombinaciji sa šlagom i omiljenim voćem za tren možete napraviti desert od samo nekoliko sastojaka.

Za razliku od klasične Pavlove, kore od bjelanjaka za roladu ne treba dugo sušiti. Nakon što se ispeku u pećnici, dovoljno ih je ohladiti. Budući da ostaju meke, lako se savijaju. Potom se premazuju tučenim vrhnjem i posipaju voćem. Umjesto toga, kore prema želji možete i premazati kremom od čokolade, kave ili vanilije. 

Roladu možete dodatno "zakomplicirati" listićima badema, kojima posipajte roladu prije stavljanja u pećnicu. Imajte na umu da ćete je u tom slučaju trebati preokrenuti prije motanja kako bi listići ostali na vanjskoj strani.

Sastojci za roladu s voćem:

  • 5 bjelanjaka
  • 220 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica octa
  • 350 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 450 g šumskog voća ili jagoda

Priprema rolade s voćem:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Bjelanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom u čvrst snijeg. Pred kraj miksanja dodajte ocat.
  2. Lim obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite snijeg od bjelanjaka.
  3. Pecite 10 minuta pa smanjite temperaturu na 160 °C i nastavite peći dok kora ne dobije boju, oko 10-15 minuta.
  4. Ostavite koru da se ohladi i izmiksajte vrhnje u šlag. Maknite papir za pečenje pa premažite šlag preko kore i rasporedite šumsko voće ili narezane jagode.
  5. Zarolajte i ostavite roladu da se hladi.

Tajne savršenih fritula: Česte pogreške zbog kojih nam ne uspijevaju kako bismo htjeli Fritule - 2 Fritule - 3 Fritule - 1 +0 Fritule - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju