Zarolana Pavlova ili rolada s mekim korama od bjelanjaka jedno je od onih jela koja trebaju izgledati pomalo neuredno i "čupavo", što itekako olakšava posao. U kombinaciji sa šlagom i omiljenim voćem za tren možete napraviti desert od samo nekoliko sastojaka.
Za razliku od klasične Pavlove, kore od bjelanjaka za roladu ne treba dugo sušiti. Nakon što se ispeku u pećnici, dovoljno ih je ohladiti. Budući da ostaju meke, lako se savijaju. Potom se premazuju tučenim vrhnjem i posipaju voćem. Umjesto toga, kore prema želji možete i premazati kremom od čokolade, kave ili vanilije.
Roladu možete dodatno "zakomplicirati" listićima badema, kojima posipajte roladu prije stavljanja u pećnicu. Imajte na umu da ćete je u tom slučaju trebati preokrenuti prije motanja kako bi listići ostali na vanjskoj strani.
Sastojci za roladu s voćem:
- 5 bjelanjaka
- 220 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica octa
- 350 ml slatkog vrhnja za šlag
- 450 g šumskog voća ili jagoda
Priprema rolade s voćem:
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. Bjelanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom u čvrst snijeg. Pred kraj miksanja dodajte ocat.
- Lim obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite snijeg od bjelanjaka.
- Pecite 10 minuta pa smanjite temperaturu na 160 °C i nastavite peći dok kora ne dobije boju, oko 10-15 minuta.
- Ostavite koru da se ohladi i izmiksajte vrhnje u šlag. Maknite papir za pečenje pa premažite šlag preko kore i rasporedite šumsko voće ili narezane jagode.
- Zarolajte i ostavite roladu da se hladi.
Tajne savršenih fritula: Česte pogreške zbog kojih nam ne uspijevaju kako bismo htjeli +0