Fina variva s puno povrća, koja će vas dobro i ugrijati, odličan su dodatak zimskom kućnom meniju. Jednostavno varivo s krumpirom, mrkvom, brokulom, graškom, kukuruzom i piletinom bit će gotovo za samo 40 minuta, a dat će vam snagu za cijeli dan.

Recept nutricionistice Zrinke Babić pronašli smo na portalu krenizdravo.hr, gdje možete potražiti inspiraciju za još ukusnih, maštovitih i bogatih zimskih variva.

Povrtno varivo s piletinom - sastojci:

  • 1 kuhani komad pilećih prsa, narezan na kockice
  • 1 glavica brokule, narezana na cvjetiće
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 2 krumpira, oguljena i narezana na kockice
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 mrkve, narezane na kolutove
  • 1/2 šalice graška
  • 1/2 šalice kukuruza
  • 1 čajna žličica kumina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 čajne žličice mljevene crvene paprike
  • 6 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog

Povrtno varivo s piletinom - priprema:

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak dok ne postanu staklasti pa dodajte mrkvu i krumpir te dinstajte nekoliko minuta.
  2. Dodajte meso i kratko dinstajte.
  3. Dodajte grašak, brokulu i kukuruz pa pomiješajte, začinite i ponovno promiješajte.
  4. Dodajte temeljac i pustite da varivo zakuha.
  5. Smanjite vatru i ostavite da se kuha oko 20 minuta.
  6. Poslužite i uživajte.

Tri "prečice" chefa Marija Mihelja s kojima ćete puno brže pripremiti omiljeno jelo Chef Mario Mihelj i 3 aparata koja će olakšati svako kuhanje - 5 Chef Mario Mihelj i 3 aparata koja će olakšati svako kuhanje - 1 Chef Mario Mihelj i 3 aparata koja će olakšati svako kuhanje - 3 +1 Chef Mario Mihelj i 3 aparata koja će olakšati svako kuhanje - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju