Leche frita španjolski je desert koji bi u prijevodu značio prženo mlijeko, ali sličniji je pohanom pudingu. Puding od vanilije s cimetom u omotaču od jaja i brašna poslužuje se topao ili na sobnoj temperaturi, najbolje uz koju kuglicu sladoleda.
Sastojci za španjolski desert:
4 šalice (960 ml) mlijeka
1 štapić cimeta
1 limun
100 g šećera
85 g škrobnog brašna
1 prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
Za pohanje:
2 jaja
65 g brašna
100 g šećera
1/2 žličice cimeta u prahu
ulje za prženje
Priprema:
1. Stavite 3 šalice mlijeka, šećer, štapić cimeta, limunovu koricu i malo soli u lonac i kuhajte miješajući na laganoj vatri.
2. Pomiješajte škrobno brašno s preostalom šalicom mlijeka. Umutite dok ne postane glatko.
3. Iz vrućeg mlijeka izvadite štapić cimeta i koricu limuna. Smjesu škrobnog brašna i šećera prelijte vrućim mlijekom i zagrijte na laganoj vatri uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Maknite s vatre pa umiješajte ekstrakt vanilije.
4. Puding izlijte u posudu obloženu papirom za pečenje. Pokrijte plastičnom folijom, pustite da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim stavite u hladnjak najmanje četiri sata. Kad se ohladi, narežite na kocke.
5. U jednoj posudi umutite 2 jaja, u drugu posudu stavite brašno, u treću uspite šećer i cimet.
6. Kocke pudinga obložite brašnom, a zatim umočite u razmućena jaja pa pržite u ulju minutu do dvije sa svake strane. Prebacite na kuhinjski papir pa pospite sa šećerom i cimetom.