Kremasta, puna okusa i arome, juha od češnjaka poslužena s poprženim kockicama kuha omiljena je diljem zemlje, a nabolje je od svega što vam za pripremu ne treba previše truda niti sastojaka.

Sastojci za austrijsku juhu:

  • 10 velikih češnjeva češnjaka
  • 1,5 žlice brašna
  • 2 dl mlijeka
  • 3 žlice maslaca
  • 4 dl pilećeg temeljca
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • krutoni za posluživanje

Priprema:

  1. Češnjak sitno nasjeckajte ili protisnite. Otopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Ubacite češnjak i neprestano miješajući pržite oko 3-5 minuta pazeći da ne posmeđi.
  2. Umutite brašno i zatim neprestano miješajući postepeno dolijevajte mlijeko i pileći temeljac. Posolite i popaprite pa miješajte dok se juha ne zgusne. Pospite peršinom i ukrasite krutonima.
U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima