Kremasta, puna okusa i arome, juha od češnjaka poslužena s poprženim kockicama kuha omiljena je diljem zemlje, a nabolje je od svega što vam za pripremu ne treba previše truda niti sastojaka.
Sastojci za austrijsku juhu:
- 10 velikih češnjeva češnjaka
- 1,5 žlice brašna
- 2 dl mlijeka
- 3 žlice maslaca
- 4 dl pilećeg temeljca
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- ½ žličice soli
- ¼ žličice papra
- krutoni za posluživanje
Priprema:
- Češnjak sitno nasjeckajte ili protisnite. Otopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Ubacite češnjak i neprestano miješajući pržite oko 3-5 minuta pazeći da ne posmeđi.
- Umutite brašno i zatim neprestano miješajući postepeno dolijevajte mlijeko i pileći temeljac. Posolite i popaprite pa miješajte dok se juha ne zgusne. Pospite peršinom i ukrasite krutonima.