Kremasta, puna okusa i arome, juha od češnjaka poslužena s poprženim kockicama kuha omiljena je diljem zemlje, a nabolje je od svega što vam za pripremu ne treba previše truda niti sastojaka.

Sastojci za austrijsku juhu:

  • 10 velikih češnjeva češnjaka
  • 1,5 žlice brašna
  • 2 dl mlijeka
  • 3 žlice maslaca
  • 4 dl pilećeg temeljca
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • krutoni za posluživanje

Priprema:

  1. Češnjak sitno nasjeckajte ili protisnite. Otopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Ubacite češnjak i neprestano miješajući pržite oko 3-5 minuta pazeći da ne posmeđi.
  2. Umutite brašno i zatim neprestano miješajući postepeno dolijevajte mlijeko i pileći temeljac. Posolite i popaprite pa miješajte dok se juha ne zgusne. Pospite peršinom i ukrasite krutonima.

Bez detalja i plana puta: Tvrtka koja bolje od vas zna u čemu ćete guštati prilikom posjete Norveškoj Bergensbanen, Norveška - 2 Bergensbanen, Norveška - 6 Bergensbanen, Norveška - 5 +4 Senja - 3

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju