Koktel Bijeli Rus popularnost može zahvaliti filmu Veliki Lebowski braće Coen, a bez obzira na ime taj „slatkiš“ u čaši nema prevelike veze s Majkom Rusijom (okej, osim votke koja je nacionalno piće). Bijeli Rus prvi put se smućkao u Belgiji prije više od 70 godina, a i dalje se u njemu uživa diljem svijeta.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Da biste ga napravili kako spada, trebat će vam Kahlua, odnosno liker od kave. Bijeli Rus sadrži i vrhnje, ili mlijeko koje može biti i kokosovo. U zimskoj varijanti možete preskočiti led i uživati u toplini napitka, ali umjereno kako vas ne bi prevario alkohol.

Sastojci za Vrućeg Rusa:

2 čašice kuhane kave
1 čašica Kahlue ili likera od kave
1 čašica mlijeka
1/2 čašice votke
šlag prema želji

Priprema:

1. Ulijte u lončić sve sastojke i zagrijte ih na temperaturu od oko 65 Celzijevih stupnjeva (ne smije prokuhati).

2. Ulijte vrući koktel u čaše i prema želji ukrasite šlagom.