Koktel Bijeli Rus popularnost može zahvaliti filmu Veliki Lebowski braće Coen, a bez obzira na ime taj „slatkiš“ u čaši nema prevelike veze s Majkom Rusijom (okej, osim votke koja je nacionalno piće). Bijeli Rus prvi put se smućkao u Belgiji prije više od 70 godina, a i dalje se u njemu uživa diljem svijeta.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

Da biste ga napravili kako spada, trebat će vam Kahlua, odnosno liker od kave. Bijeli Rus sadrži i vrhnje, ili mlijeko koje može biti i kokosovo. U zimskoj varijanti možete preskočiti led i uživati u toplini napitka, ali umjereno kako vas ne bi prevario alkohol.

Sastojci za Vrućeg Rusa:

2 čašice kuhane kave
1 čašica Kahlue ili likera od kave
1 čašica mlijeka
1/2 čašice votke
šlag prema želji

Priprema:

1. Ulijte u lončić sve sastojke i zagrijte ih na temperaturu od oko 65 Celzijevih stupnjeva (ne smije prokuhati).

2. Ulijte vrući koktel u čaše i prema želji ukrasite šlagom.