Koktel Bijeli Rus popularnost može zahvaliti filmu Veliki Lebowski braće Coen, a bez obzira na ime taj „slatkiš“ u čaši nema prevelike veze s Majkom Rusijom (okej, osim votke koja je nacionalno piće). Bijeli Rus prvi put se smućkao u Belgiji prije više od 70 godina, a i dalje se u njemu uživa diljem svijeta.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Da biste ga napravili kako spada, trebat će vam Kahlua, odnosno liker od kave. Bijeli Rus sadrži i vrhnje, ili mlijeko koje može biti i kokosovo. U zimskoj varijanti možete preskočiti led i uživati u toplini napitka, ali umjereno kako vas ne bi prevario alkohol.

Sastojci za Vrućeg Rusa:

2 čašice kuhane kave
1 čašica Kahlue ili likera od kave
1 čašica mlijeka
1/2 čašice votke
šlag prema želji

Priprema:

1. Ulijte u lončić sve sastojke i zagrijte ih na temperaturu od oko 65 Celzijevih stupnjeva (ne smije prokuhati).

2. Ulijte vrući koktel u čaše i prema želji ukrasite šlagom.