Zbog arome i okusa gurmani koji lako mogu doći do dobrih komada mesa nerijetko guštaju u jelima od divljači, a jedan od načina na koji se može pripremiti je pečenje odrezaka na roštilju.
Valja imati na umu da odresci sadrže malo masti pa ako se ne pripremaju pažljivo meso može biti suho ili tvrdo. Odresci i medaljoni se peku jako kratko, ovisno o debljini i ukusu – od minute do samo nekoliko minuta, a prethodno ih možete i marinirati da omekšaju.
Sastojci za divljač s roštilja:
- 900 g jelenjeg mesa od leđa ili buta narezanog na 6 odrezaka
- 350 ml maslinova ulja
- 180 ml sojinog umaka
- 120 ml vinskog octa
- 120 ml limunova soka
- 60 ml Worcestershirea
- 2 češnja češnjaka
- 1 i 1/2 žličice kosanog peršina
- 2 žlice mljevene gorušice
- 1 i 1/4 žličice soli + još prema potrebi
- 1 žličica papra
Priprema divljači na roštilju:
- Pomiješajte sve sastojke osim mesa u velikoj zdjeli. Potopite divljač u marinadu, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak najmanje 8 sati do 12 sati
- Zagrijte roštilj. Izvadite divljač iz marinade i začinite solju i paprom. Ako je potrebno, radite u serijama: odreske pecite dok ne budu srednje pečeni, 4 do 5 minuta po strani ili kraće (prema ukusu). Pustite meso da odmori 5 minuta prije posluživanja.