Zbog arome i okusa gurmani koji lako mogu doći do dobrih komada mesa nerijetko guštaju u jelima od divljači, a jedan od načina na koji  se može pripremiti je pečenje odrezaka na roštilju.

U trendu Bijela parmigiana s tikvicama Savršeno za ljeto Bijela parmigiana: Recept za zapečene tikvice sa šunkom i sirom Čiovo - 2 Nekad Boa, danas Čiovo Može i bez trajekta: Predivan otok nedaleko od Splita na kojem ćete pronaći pustinju, čisto more i rajske plaže Špageti s tunom Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 prefinih ljetnih jela za svaki dan ovoga tjedna

Valja imati na umu da odresci sadrže malo masti pa ako se ne pripremaju pažljivo meso može biti suho ili tvrdo. Odresci i medaljoni se peku jako kratko, ovisno o debljini i ukusu – od minute do samo nekoliko minuta, a prethodno ih možete i marinirati da omekšaju.

Sastojci za divljač s roštilja:

  • 900 g jelenjeg mesa od leđa ili buta narezanog na 6 odrezaka
  • 350 ml maslinova ulja
  • 180 ml sojinog umaka
  • 120 ml vinskog octa
  • 120 ml limunova soka
  • 60 ml Worcestershirea
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 i 1/2 žličice kosanog peršina
  • 2 žlice mljevene gorušice
  • 1 i 1/4 žličice soli + još prema potrebi
  • 1 žličica papra


Priprema divljači na roštilju:

  1. Pomiješajte sve sastojke osim mesa u velikoj zdjeli. Potopite divljač u marinadu, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak najmanje 8 sati do 12 sati
  2. Zagrijte roštilj. Izvadite divljač iz marinade i začinite solju i paprom. Ako je potrebno, radite u serijama: odreske pecite dok ne budu srednje pečeni, 4 do 5 minuta po strani ili kraće (prema ukusu). Pustite meso da odmori 5 minuta prije posluživanja.