Zbog arome i okusa gurmani koji lako mogu doći do dobrih komada mesa nerijetko guštaju u jelima od divljači, a jedan od načina na koji  se može pripremiti je pečenje odrezaka na roštilju.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Valja imati na umu da odresci sadrže malo masti pa ako se ne pripremaju pažljivo meso može biti suho ili tvrdo. Odresci i medaljoni se peku jako kratko, ovisno o debljini i ukusu – od minute do samo nekoliko minuta, a prethodno ih možete i marinirati da omekšaju.

Sastojci za divljač s roštilja:

  • 900 g jelenjeg mesa od leđa ili buta narezanog na 6 odrezaka
  • 350 ml maslinova ulja
  • 180 ml sojinog umaka
  • 120 ml vinskog octa
  • 120 ml limunova soka
  • 60 ml Worcestershirea
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 i 1/2 žličice kosanog peršina
  • 2 žlice mljevene gorušice
  • 1 i 1/4 žličice soli + još prema potrebi
  • 1 žličica papra


Priprema divljači na roštilju:

  1. Pomiješajte sve sastojke osim mesa u velikoj zdjeli. Potopite divljač u marinadu, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak najmanje 8 sati do 12 sati
  2. Zagrijte roštilj. Izvadite divljač iz marinade i začinite solju i paprom. Ako je potrebno, radite u serijama: odreske pecite dok ne budu srednje pečeni, 4 do 5 minuta po strani ili kraće (prema ukusu). Pustite meso da odmori 5 minuta prije posluživanja.