Ćufte u kremastom umaku poslužite uz pire i omiljenu salatu i dobit ćete fantastičan ručak. Iako na sami recept ne odlazi puno posla, izdvojite nešto više vremena za prženje okruglica u tavi kako bi se fino zapekle - a ne skuhale u tekućini koju ispuste na vrućem ulju.
U zapečenim ostacima mesa na tavi leži jedna od tajni finog okusa pa iskoristite preostale mesne sokove tako da ih otopite uz dodatak maslaca, marljivo miješajući.
Ćufte u kremastom umaku - sastojci
- 1/2 šalice krušnih mrvica
 - 1/2 šalice (125 ml) mlijeka
 - 35 ml vrhnja
 - 1 veliko jaje
 - 1 velika mrkva
 - 1 češanj češnjaka,
 - 1 manja glavica luka
 - 500 g mljevene junetine
 - 250 g mljevene svinjetine
 - 2 žlice sjeckanog peršina
 - 2 žlice maslaca
 - 1 žličica kurkume
 - 1 žličica chillija
 - 30 g brašna
 - 500 ml temeljca
 - 2 žlice milerama
 - 3 žličice senfa
 - sol i papar
 - sir prema želji
 
Ćufte u kremastom umaku - priprema
- U velikoj zdjeli pomiješajte krušne mrvice, mlijeko, vrhnje, jaje, sitno sjeckani češnjak i začine. Ostavite da stoji najmanje 10 minuta pa dodajte sitno sjeckani luk, naribanu mrkvu, meso i peršin. Dobro izmiješajte rukama da se sastojci sjedine.
 - Od mesne smjese oblikujte okruglice. Zagrijte žlicu maslaca i 2 žličice ulja u tavi na srednje jakoj vatri pa ispržite okruglice u više tura tako da se fino zapeku, a ne skuhaju. Prebacite ih na topli tanjur i prekrijte folijom.
 - Dodajte dvije do tri žlice maslaca u tavu u kojoj ste pekli okruglice pa miješajte kuhačom da se otope sokovi iz tave. Zatim dodajte brašno i kad potamni ulijte topli temeljac, mileram i senf. Prebacite u posudu za pečenje i poklopite folijom pa pecite oko pola sata na 180 stupnjeva Celzija. Prema želji, prije nego što ih stavite u pećnicu, okruglice možete posipati naribanim sirom.
 
 
    
        Možete sami raditi kruh: 5 najlakših recepata za fine štruce
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            