Jagode i torta od sira savršen su par. Donosimo vam recept za slasni cheesecake s jagodama koji se ne peče, a ako imate dobar blender, pripremiti ga možete u svega 15 minuta.

Sastojci za podlogu:

  • 200 g čajnih keksa
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 2 žlice šećera

Sastojci za kremu cheesecakea s jagodama:

  • 450 g sirnog namaza
  • 200 g svježih jagoda
  • 200 g vrhnja za šlag
  • 150 g šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
U trendu Ljetna salata od rajčica A tako jednostavno Recept za najbolju salatu od rajčice! Toliko je fina da je možete jesti i bez mesa Nova plaža Žnjan - 4 Već je gužva Ča će mi Copacabana: Nova plaža Žnjan u Splitu izgleda svjetski, ali do kada? Tarifa ima predivne pješčane plaže Spektakl Europski Bali: Ima predivne pješčane plaže, a koktel u beach baru platit ćete samo 3 eura

Jagode Hrana i piće Trik s kojim svježe jagode neće početi truliti u hladnjaku odmah nakon kupovine

Priprema cheesecakea s jagodama:

  1. Usitnite čajne kekse u prah, pomiješajte sa šećerom i rastopljenim maslacem. Dobivenu smjesu utisnite u okrugli lim za pečenje. Stavite u hladnjak da se stisne na oko sat vremena.
  2. Istucite vrhnje u šlag.
  3. Napravite nadjev u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća od tanko narezanih jagoda, sirnog namaza, šećera i ekstrakta vanilije.
  4. Ručno umiješajte vrhnje za šlag u ostatak nadjeva i prelijte preko ohlađene podloge od keksa.
  5. Stavite na hlađenje u hladnjak preko noći.
  6. Poslužite uz svježe nasjeckane jagode. Dobar tek!