Jagode i torta od sira savršen su par. Donosimo vam recept za slasni cheesecake s jagodama koji se ne peče, a ako imate dobar blender, pripremiti ga možete u svega 15 minuta.
Sastojci za podlogu:
- 200 grama čajnih keksa
- 100 grama otopljenog maslaca
- 2 žlice šećera
Sastojci za kremu cheesecakea s jagodama:
- 450 grama sirnog namaza
- 200 grama svježih jagoda
- 200 grama vrhnja za šlag
- 150 grama šećera
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Priprema cheesecakea s jagodama:
- Usitnite čajne kekse u prah, pomiješajte sa šećerom i rastopljenim maslacem. Dobivenu smjesu utisnite u okrugli lim za pečenje. Stavite u hladnjak da se stisne na oko sat vremena.
- Istucite vrhnje u šlag.
-
Napravite nadjev u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća od tanko narezanih jagoda, sirnog namaza, šećera i ekstrakta vanilije.
- Ručno umiješajte vrhnje za šlag u ostatak nadjeva i prelijte preko ohlađene podloge od keksa.
- Stavite na hlađenje u hladnjak preko noći.
- Poslužite uz svježe nasjeckane jagode. Dobar tek!