Ako nemate ništa protiv muffina, svidjet će vam se i jednostavni biskvitni kolač s komadićima čokolade koji miriše na vaniliju. Bez kompliciranih sastojaka i gnjavaže u kuhinji, za malo više od sat vremena dobit ćete sočnu poslasticu koju je teško prestati jesti.
Sastojci za kolač s komadićima čokolade:
- 210 g brašna
- 1 i 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 55 g maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
- 60 ml ulja
- 200 g šećera
- 2 velika jaja
- 1 i 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 180 ml mlaćenice ili mlijeka
- 170 g komadića čokolade
Priprema kolača s komadićima čokolade:
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite kalup za kruh (veličine 23 x 13 cm).
- U srednjoj zdjeli prosijte brašno, prašak za pecivo i sol. Stavite na stranu.
- Miksajte maslac, ulje i šećer na srednjoj brzini oko 4 minute, dok ne postane svijetlo i pahuljasto.
- Dodajte jaja i ekstrakt vanilije i miksajte dok se ne sjedini.
- Na maloj brzini umiješajte smjesu s brašnom u 3 dodavanja, naizmjenično s mlaćenicom ili mlijekom, počevši i završavajući s brašnom.
- Umiješajte komadiće čokolade.
- Prebacite smjesu u pripremljeni kalup i zagladite vrh.
- Pecite 45-60 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Ako vrh prebrzo porumeni tijekom pečenja, labavo prekrijte posudu aluminijskom folijom.
- Nakon pečenja ostavite kolač da se potpuno ohladi na rešetki. Poslužite na sobnoj temperaturi.
Pravi nož je pola posla: Trikovi uz koje ćete bez problema narezati bundevu +1