Ako nemate ništa protiv muffina, svidjet će vam se i jednostavni biskvitni kolač s komadićima čokolade koji miriše na vaniliju. Bez kompliciranih sastojaka i gnjavaže u kuhinji, za malo više od sat vremena dobit ćete sočnu poslasticu koju je teško prestati jesti.

Sastojci za kolač s komadićima čokolade:

  • 210 g brašna
  • 1 i 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 55 g maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
  • 60 ml ulja
  • 200 g šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 i 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 180 ml mlaćenice ili mlijeka
  • 170 g komadića čokolade

Priprema kolača s komadićima čokolade:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite kalup za kruh (veličine 23 x 13 cm).
  2. U srednjoj zdjeli prosijte brašno, prašak za pecivo i sol. Stavite na stranu.
  3. Miksajte maslac, ulje i šećer na srednjoj brzini oko 4 minute, dok ne postane svijetlo i pahuljasto.
  4. Dodajte jaja i ekstrakt vanilije i miksajte dok se ne sjedini.
  5. Na maloj brzini umiješajte smjesu s brašnom u 3 dodavanja, naizmjenično s mlaćenicom ili mlijekom, počevši i završavajući s brašnom.
  6. Umiješajte komadiće čokolade.
  7. Prebacite smjesu u pripremljeni kalup i zagladite vrh.
  8. Pecite 45-60 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Ako vrh prebrzo porumeni tijekom pečenja, labavo prekrijte posudu aluminijskom folijom.
  9. Nakon pečenja ostavite kolač da se potpuno ohladi na rešetki. Poslužite na sobnoj temperaturi.

Pravi nož je pola posla: Trikovi uz koje ćete bez problema narezati bundevu Njoki od bundeve Tiramisu s bundevom Rižoto od tikve, pancete i kestena +1 Salata od špinata, pečene tikve i oraha

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju