Mesne okruglice pripremljene na azijski način s ljepljivim umakom odlično su jelo za druženja. Poslužite ih nabodene na štapiće za ražnjiće uz priloge poput riže ili povrća, a odlične su i s tjesteninom. 

Sastojci za azijske okruglice

Okruglice:

  • 450 g mljevene junetine
  • 1 svežanj peršina
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • ¼ žličice čili pahuljica
  • 1 žlica sojinog umaka
  • 1 žličica sezamovog ulja

Umak:

  • 60 ml sojinog umaka
  • 1 žličica škrobnog brašna
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica Srirache
  • 1 žličica sjeckanog češnjaka
  • 1 žličica sjeckanog đumbira
  • 1 žličica sezamovog ulja

Priprema azijskih okruglica: 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje.
  2. Stavite sastojke za mesne okruglice u zdjelu i rukama ih pomiješajte. Oblikujte 24 mesne okruglice (svaka oko 20 grama).
  3. Okruglice složite na lim za pečenje. Pecite ih oko 10 minuta – ili dok ne budu pečene.
  4. U međuvremenu pripremite umak. U srednje velikoj tavi pomiješajte sojin umak i škrobno brašno. Postupno umiješajte preostale sastojke, osim sezamovog ulja, dok se dobro ne sjedine.
  5. Pržite na srednjoj vatri, neprestano miješajući dok se umak ne zgusne, 3 do 5 minuta. Ugasite vatru čim se umak zgusne pa umiješajte sezamovo ulje.
  6. Šupljikavom žlicom ili hvataljkama prebacite pečene mesne okruglice u umak. Nježno ih okrećite dok se ne oblože umakom. Poslužite vruće.

Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa Gulaš, ilustracija Gulaš Grčki gulaš stifado +5 Filipinski gulaš s mesom i povrćem

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju