Sočni buncek, koji se odlično slaže s kiselim kupusom, savršeno je jelo s jednostavnom pripremom u samo dva sata.

Savršena jesensko-zimska poslastica može se naći na vašim tanjurima već danas, pa se pečeni buncek, inače poznati bavarski specijalitet, može poslužiti uz kiseli kupus, kuhane češnjovke ili Dalmatinske kobasice i kuhani krumpir.

Za samo kuhanje i pečenje najbolje je odabrati ovaj jednostavan komad mesa svinjske potkoljenice, no najbolje je birati onaj prethodno dimljeni zbog bogatijeg okusa i gastronomskog užitka koji ćete još dugo prepričavati.

Sigurni smo kako postoji mnoštvo kulinarskih entuzijasta, koji će isprobati različite recepte s punkufer.hr-a, kako bi oduševili svoje najbliže te od običnog ručka napravili iskustvo za pamćenje.

Kako pojačati dojam, mnogima omiljenom zimskom jelu, dao nam je jedan od najpoznatijih hrvatskih kuhara David Skoko, čije savjete cijenimo.

Nama se sviđa, a vama?

Sastojci za 4 osobe

Češnjovka ili Dalmatinska kobasica
Okusi zavičaja 1 Komad par
Dimljena svinjska koljenica - buncek Pikok 1 kom
Svinjska mast
Ljuta paprika
Slatka paprika
Lovor
Peršin
Krumpir 0,5 kg
Luk 1 kom
Kiseli kupus Okusi zavičaja 1 kg
Vrijeme kuhanja: 150 Minuta

Priprema:

1. Buncek prokuhamo 15-tak minuta u vodi te procijedimo. Ponovno stavimo kuhati u novu vodu u koju dodamo polovicu glavice luka i lovorov list. Buncek kuhamo cca sat i pol da meso omekša.

2. Kockice luka popržimo na svinjskoj masti, dodamo isprani i narezani kiseli kupus, češnjovke ili Dalmatinske kobasice. Polijemo vodom u kojoj smo skuhali buncek i pirjamo cca 45 minuta do sat vremena na laganoj vatri. Začinimo sa solju, paprom i crvenom paprikom po želji.

3. Krumpire ogulimo, narežemo i skuhamo u slanoj vodi. Ocijedimo i pospemo sjeckanim peršinovim listom.

Narezani buncek serviramo uz kiseli kupus, kuhane češnjovke ili Dalmatinske kobasice i kuhani krumpir.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju