U potrazi za koktelima koji se najčešće više isplate kafiću nego gostu, internetski magazin Tasting Table porazgovarao je s Stephanie Ringwood, iskusnom barmenicom iz New Yorka koja radi kao savjetnica mladim barmenima i podučava ih kako smućkati slasna pića.

Na listi pića koja imaju najgori omjer cijene i kvalitete u obzir se uzela tipična cijena alkohola koji se koristi, no ako vas put odvede u koktel-barove gdje se miksolozi trude oko svakog sastojka i koriste kvalitetna pića, vodite se prema ukusu i naručite „ono što vas vuče“, bez razmišljanja o isplativosti, savjetuje Stephanie.

Shooteri

Uživate li u ritualu trzanja čašice, samo naprijed, ali dobro je znati da shooteri imaju dosta loš omjer cijene i količine pića koje ćete dobiti. Tražite li piće koje ćete popiti na "eks", najviše će vam se isplatiti tequila, tvrdi Stephanie Ringwood.

Sangria

Sangria je padan grahu u restoranima: najčešće se priprema za velike količine ljudi. Priprema se od vina i voća, a recept se mijenja od mjesta do mjesta. Umjesto kvalitetnog vina često se koristi lošije čiji se okus maskira velikom količinom sokova.

Moscow Mule

Sastojci koji se koriste u manjim količinama barove više koštaju, a to vrijedi i za Moscow Mule, popularni koktel koji se radi od đumbirovog piva, uz dodatak votke i svježe cijeđene limete. Đumbirovo pivo nije čest sastojak u drugim koktelima pa ga barovi u pravilu ne kupuju u velikim količinama.

Mojito

"Obično su kokteli s poznatim brendovima alkoholnih pića, puno sastojaka i više koraka u pripremi - skuplji", kaže Ringwood, a sve to se odnosi na mojito. Koktel na bazi ruma traži dosta posla, osobito ako uključuje domaći sirup od svježe mente.

Margarita

Margarita je jedan od najpopularnijih koktela na bazi tekile koji se radi s dodatkom limetinog soka i triple seca. No danas postoje mnogobrojne varijacije na temu – pije se sve od koktela bogato oplemenjenih različitim voćem i voćnim sokovima do niskokaloričnih kombinacija s malim postotkom šećera. U nekim barovima se kiseli sastojci, poput soka limete koriste u obliku koncentrata, koji u kombinaciji s tekilom lošije kvalitete predstavljaju loš omjer cijene i kvalitete.

7 jela za svaki dan ovog tjedna koja se mogu napraviti za 10 do 15 minuta Piletina s limunom i vrhnjem Kuglice laddoo +0 Pizza u tavi

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju