Pečene šparoge sjajan su prilog mesnim i ribljim jelima – poslužiti ih možete uz šunku i lososa, ali i jaja na sto načina.

Ako želite dobiti fine pečene šparoge, napravite ih na ovaj način – u aluminijskoj foliji. Ne samo da ćete tako smanjiti količinu nereda u pećnici nakon termičke obrade, već ćete dobiti i savršen prilog.

Da biste ispekli fine šparoge potrebno vam je tek nekoliko stvari ih smočnice i hladnjaka: malo limunova soka, maslac, mediteranska mješavina začina te nešto soli i papra po želji.

Pečene šparoge u aluminijskoj foliji - sastojci:

  • 500 g šparoga
  • 150 g maslaca
  • 1 limun
  • 1 žlica mediteranske mješavine začina
  • sol i papar po želji

Pečene šparoge u aluminijskoj foliji - priprema:

  1. Otrgnite veliki komad aluminijske folije i na nju položite očišćene šparoge. Pospite po njima sol i papar po želji, te mediteransku mješavinu začina. Kockice maslaca stavite na vrh šparoga, a sve zajedno prekrijte s tankim kriškama limuna.
  2. Zamotajte foliju sa svih strana i stavite je u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 12 do 15 minuta, odnosno dok šparoge nisu pečene do kraja, ali ne i previše mekane.
  3. Odmotajte šparoge iz folije i poslužite kao prilog jelu. Dobar tek!

Pet jela sa šparogama koja morate probati ovog proljeća Pečene šparoge s Quiche sa sirom i šparogama +0 Šparoge u lisnatom tijestu