Narežite svinjetinu na tanke ploške, sljubite s ukusnim i aromatičnim umakom i imat ćete ukusan ručak ili večeru za svega 15-ak minuta.
Za pripremu jela najbolje bi bilo poslužiti se dobrim komadom mesa poput lungića, dok će vam za umak trebati tek nešto češnjaka, svježeg đumbira, meda, čili umaka i rižina octa.
Želite li unijeti dodatnu dozu slasti u ovo jelo, meso ispecite na ulju od kikirikija.
Ovako pripremljenu svinjetinu možete poslužiti uz kuhanu rižu, kineske rezance, ali i na kriški kruha. Zapravo, meso je toliko fino da vam prilog niti ne treba.
Svinjetina gotova u 15 minuta - sastojci:
- 500 g svinjetine bez kostiju
- 100 g meda
- 2-3 češnja češnjaka 2-3 žlice čili umaka ili čili papričica a češnjaka
- 2-3 žlice čili umaka ili čili papričica a češnjaka
- 1 čajna žličica rižina octa
- komadić đumbira
- biljno ulje po želji
- sol i papar po želji
Svinjetina gotova u 15 minuta - priprema:
- U zdjelici pomiješajte med, čili umak i rižin ocat i stavite sa strane. Meso narežite na kriške debljine oko pola centimetara te ih dobro posolite i poparite sa svih strana. Češnjak sitno nasjeckajte, a đumbir naribajte.
- U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepecite trakice svinjetine nekoliko minuta sa svake strane dok se termički ne obrade do kraja i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Kada su ispečeni, izvadite ih iz tave i stavite sa strane.
- Na preostaloj masnoći kratko prepirjajte nasjeckani češnjak i naribani đumbir – otprilike 30 sekundi.
- Podlijte sadržaj tave s pripremljenim umakom na bazi meda, sve dobro promiješajte i zakuhajte. Kad umak počne ključati dodajte pečenu svinjetinu, dobro promiješajte da se svi komadići mesa oblože umakom i poslužite. Dobar tek!
Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat?