Narežite svinjetinu na tanke ploške, sljubite s ukusnim i aromatičnim umakom i imat ćete ukusan ručak ili večeru za svega 15-ak minuta.

Za pripremu jela najbolje bi bilo poslužiti se dobrim komadom mesa poput lungića, dok će vam za umak trebati tek nešto češnjaka, svježeg đumbira, meda, čili umaka i rižina octa.

Želite li unijeti dodatnu dozu slasti u ovo jelo, meso ispecite na ulju od kikirikija.

Ovako pripremljenu svinjetinu možete poslužiti uz kuhanu rižu, kineske rezance, ali i na kriški kruha. Zapravo, meso je toliko fino da vam prilog niti ne treba.

Svinjetina gotova u 15 minuta - sastojci:

  • 500 g svinjetine bez kostiju
  • 100 g meda
  • 2-3 češnja češnjaka 2-3 žlice čili umaka ili čili papričica a češnjaka
  • 2-3 žlice čili umaka ili čili papričica a češnjaka
  • 1 čajna žličica rižina octa
  • komadić đumbira
  • biljno ulje po želji
  • sol i papar po želji

Svinjetina gotova u 15 minuta - priprema:

  1. U zdjelici pomiješajte med, čili umak i rižin ocat i stavite sa strane. Meso narežite na kriške debljine oko pola centimetara te ih dobro posolite i poparite sa svih strana. Češnjak sitno nasjeckajte, a đumbir naribajte.
  2. U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepecite trakice svinjetine nekoliko minuta sa svake strane dok se termički ne obrade do kraja i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Kada su ispečeni, izvadite ih iz tave i stavite sa strane.
  3. Na preostaloj masnoći kratko prepirjajte nasjeckani češnjak i naribani đumbir – otprilike 30 sekundi.
  4. Podlijte sadržaj tave s pripremljenim umakom na bazi meda, sve dobro promiješajte i zakuhajte. Kad umak počne ključati dodajte pečenu svinjetinu, dobro promiješajte da se svi komadići mesa oblože umakom i poslužite. Dobar tek!

Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat? Marinirane tikvice na roštilju Svinjski kotlet s umakom na bazi meda Pečeni svinjski file s povrćem +6 Junetina u umaku od maslaca i češnjaka