Uz Manga bar u ulici Kneza Branimira, novo mjesto za sushi otvrilo se na Jarunu u Pakoštanskoj ulici s koje će se dostavljati azijski klasici. 

“Iako volimo eksperimentirati i slagati nove rolice, naša baza su uvijek osnovne namirnice potrebne za dobar sushi - avokado, svježi losos i tuna, kozice, krem sir, razno sezonsko povrće. Osnova svega je kvalitetna sushi riža. Od ribe najviše koristimo losos i tunu. Osigurali smo redovnu tjednu nabavu jer je svježina primarna za kvalitetu i okusa naših jela.” – ističu u Mangi.

Osim sushija, u Mangi pripremju i gyoze s piletinom ili lososom, proljetne rolice, tempura kozice, teriyaki piletinu, kao i pileći ramen te razne salate s matovilcem, potočarkom, bulgurom, tofuom, avokadom, shiitakama i drugim varijancijama.  

Kao prednost sushija zimi Manga ističe nutritivno bogate namirnice koje osim za uživanje u okusima imaju i važnu ulogu za dobar imunitet.

“Volimo stvarati nove okuse uz pomoć sezonskog povrća pa tako uskoro našem meniju dodajemo nove vege boksove. U skladu sa zimskim apetitom obogatili mo ih kojom rolicom više. Inspiracija su nam nove namirnice i aktualni trendovi, no povrh svega to su želje naših kupaca!”, otkriva chef Boris Golubić.

Trajanje pripreme jednog sushija ovisi o više faktora – vrsti i količini namirnica, zahtjevnosti tehnike pripreme te dekoraciji. Za jedan prosječan box potrebno je 15 do 25 minuta. Početnicima u pripremi sushija će trebati više vremena, ali odlučite li se na takvu kulinarsku avanturu kod kuće, pogledajte kako se priprema u Mangi.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju