Sa sve toplijim danima sve više razmišljamo o ledenom osvježenju, a pažnju nam je privukla mala obiteljska slastičarnica u Selcu kod Crikvenice – Kavana Anka, u kojoj možete kušati najbolji sladoled od jagode u Hrvatskoj.
Tako je zaključio žiri prestižnog međunarodnog natjecanja Grand Prix Gelato, koji se u studenome održao u splitskom hotelu Le Meridiane Lav. U konkurenciji od pedesetak sladoledara iz, naravno, Italije, pa Austrije, Španjolske Mađarske, Srbije, Češke, Bugarske i Rumunjske, koji su na natjecanju predstavili svoje kreacije, Ankin je sladoled od jagode odnio zlato. Njihov sladoled od lješnjaka također je ušao u finale.
Ali redovi se pred malom slastičarnicom na Trgu palih boraca 11 u Selcu nisu počeli stvarati već tada iz jednostavnog razloga – Kavana Anka, baš kao i većina toga u tom malenom mjestu na crikveničkoj rivijeri, radi – sezonski. Sada je otvorena i možete se zasladiti svaki dan od 7 do ponoći.
Anka iz imena nagrađene slastičarnice bila je baka današnje vlasnice Tereze Mađar, koja danas vodi slastičarnicu sa suprugom. Sedamdesetogodišnja obiteljska tradicija njeguje se s ljubavlju, ali svake se godine u vitrini te slatke kavane pojavljuju i novi okusi. Vlasnicima je najvažnija kvaliteta, pa se zato stalno usavršavaju, putuju, istražuju recepte i eksperimentiraju s okusima.
Tako u Kavani Anka, osim klasike – sladoleda s okusom čokolade, vanilije i nagrađene jagode, možete kušati i uzbudljive kombinacije poput limete s bosiljkom, domaćeg kinder buena duplo, kokosa i ananasa, mascarponea i smokve ili čokolade s lavandom.
Jedna kuglica sladoleda stoji 2 eura. Sladoled se radi svaki dan i uvijek je svjež, a nagrada za čekanje u redu za neki od njih ili onaj najbolji na svijetu mogao bi vam postati najslađi dio ljetovanja.
Najbolje vrijeme za posjet Crikvenici i Novom Vinodolskom: Dobro došli na festival škampa