Kuhana palenta je sjajan prilog u zimskim mjesecima – možete je poslužiti uz sve od toplog mlijeka ili bijele kave do mesnog gulaša.

Da biste skuhali ukusnu i kremastu palentu ne treba vam puno sastojaka niti vremena. S instant palentom jelo može biti gotovo u svega pet minuta.

Planirate li palentu jesti kao dio slanog glavnog obroka – umjesto na običnoj vodi skuhajte je na pilećem temeljcu.

U palentu dodajte punomasno mlijeko i maslac kako biste dobili kremastu teksturu, a sve zajedno zaokružite s nešto naribanog parmezana.

Ako na raspolaganju nemate parmezan, poslužiti se možete i nekim drugim sirom koji se lako topi u jelu.

Sastojci:

  • 900 ml pilećeg temeljca
  • 500 ml punomasnog mlijeka
  • 250 g instant palente
  • 45 g naribanog parmezana
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

  1. U veliki lonac dodajte pileći temeljac i punomasno mlijeko.
  2. Kad tekućina zavrije, smanjite temperaturu i postupno počnite dodavati instant palentu uz stalno miješanje.
  3. Kuhajte palentu nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne i termički obradi do kraja.
  4. Na kraju kuhanja u smjesu dodajte maslac i naribani parmezan.
  5. Poslužite kuhanu palentu toplu kao prilog drugim jelima. Dobar tek!

Ručak za 15 minuta: Božanstvene argentinske kozice u umaku chimichurri s palentom Argentinske kozice u chimichurri umaku s palentom - 24 Argentinske kozice u chimichurri umaku s palentom - 23 Argentinske kozice u chimichurri umaku s palentom - 22 +20 Argentinske kozice u chimichurri umaku s palentom - 21

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju