Ovaj lagani i kremasti rižoto od tikvica skuhat ćete za samo pola sata, a za pripremu vam treba samo nekoliko minuta da naribate tikvice i podgrijete temeljac. Tajna je u pravom izboru riže, pa koristite arborio rižu, koja je namijenjena za rižoto.

U trendu EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu Ghazipur - 3 Otrovni smrad Ne prestaje rasti: Planina smeća koja truje milijune ljudi svake godine naraste za 10 metara Salata od krastavaca Jako osvježavajuća Trik sastojak za najfiniju salatu od krastavaca koju morate probati

Morat ćete dosta miješati, ali to je ujedno sva vještina koja vam je potreba za kuhanje toga ukusnog i laganog jela. Nemojte biti sumnjičavi prema korici limuna koju ćete pronaći na popisu sastojaka, ona će vašem rižotu dati svježinu i lijepo će zaokružiti sve okuse.

Dobar tek!

Kremasti rižoto s tikvicama - sastojci:

  • 2 srednje tikvice, naribane
  • 2 žlice maslaca ili maslinovog ulja
  • 1 veliki ljutika, nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 200 g riže arborio
  • 120 ml bijelog vina za kuhanje
  • 2 čajne žličice svježeg timijana
  • 950 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 50 g naribanog parmezana
  • 1 žlica naribane limunove korice
  • 2 čajne žličice limunovog soka
  • sol, po ukusu
  • crni papar, po ukusu

Kremasti rižoto s tikvicama - priprema:

  1. U srednje velikom loncu zagrijte povrtni temeljac na srednje jakoj vatri. Kad zavrije, maknite s vatre i ostavite sa strane.
  2. Naribajte tikvice.
  3. U velikoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri pa pirjajte ljutiku i češnjak oko 5 minuta ili dok ne omekšaju ali ne počnu zagorijevati.
  4. Dodajte naribane tikvice i pirjajte oko 10 minuta, dok ne omekšaju.
  5. Dodajte rižu i miješajući pirjajte oko 2 minute.
  6. Zatim dodajte bijelo vino i sastružite sve što se primilo za tavu.
  7. Dodajte pola šalice zagrijanog povrtnog temeljca i svježi timijan pa miješajte dok se tekućina potpuno ne upije, zatim dodajte još pola šalice i ponovite. Nastavite dodavati temeljac pola po pola šalice odjednom riža sve ne upije i ne bude potpuno kuhana.
  8. Umiješajte parmezan i sok od limuna. Dodajte sol i papar po ukusu.
  9. Ukrasite naribanom koricom limuna i poslužite.

7 razloga zbog kojih bismo češće trebali jesti "besmrtnu žitaricu" Amarant - 4 Amarant - 5 Amarant - 3 +1 Amarant - 2