Možete jesti jaja i svako jutro, ali ona ne moraju biti pripremljena uvijek na isti način. Naravno, dok još niste sasvim otvorili oči, nećete se baviti ni vaganjem namirnica ni eksperimentiranjem sa sastojcima, ali to ne znači da ne možete probati nešto novo i – jednostavno.

Kajgana s curryjem priprema se kao i obična kajgana, ali će vas nova kombinacija okusa osvojiti. Curry će jajima dati sasvim novi okus, a kiselkasta rajčica lijepo će uravnotežiti sve arome.

Za pripremu trebate odvojiti samo 15-ak minuta, a sve sastojke vjerojatno već imate kod kuće. Kajganu s curryjem poslužite s bogatom salatom, svježim rajčicama ili s narezanom svježom paprikom.

Sastojci za kajganu s curryjem:

  • 8 većih jaja
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 1/2 čajne žličice curryja
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1/8 čajne žličice papra
  • 1/8 čajne žličice mljevenog kardamoma, po želji
  • 2 rajčice, narezane na ploške
  • 2 paprike, narezane na prutiće, po želji
  • ulje

Priprema kajgane s curryjem:

  1. U velikoj zdjeli umutite jaja, mlijeko, curry, sol, papar i, po želji, kardamom.
  2. Uljem namašćenu tavu stavite na srednje jaku vatru. Ulijte jaja i miješajte dok se kajgana ne počne zgušnjavati.
  3. Pobacajte svježe poveće po jajima i poslužite s kruhom ili tostom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju