Kombinacija lješnjaka i čokolade jedna je od najklasičnijih u svijetu slastičarstva – i to s razlogom. Lješnjaci daju bogat, prepečen i blago sladak okus desertima, dok im čokolada daje dubinu, slatkoću i raskošnost kakaa. Osim što se njihovi okusi sjajno nadopunjuju, kontrast u teksturi svilenkaste čokolade i hrskavih lješnjaka jednako je zaslužan za popularnost ovoj spoja.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Orašastost lješnjaka nadopunjuje bogatstvo čokolade, stvarajući skladnu kombinaciju koju mnogi vole. Slastice od lješnjaka i čokolade obožavane su diljem svijeta. Kombinaciju ova dva sastojka nalazimo tako ne samo u tortama i kolačima, nego i u čokoladama, namazima, slatkim pecivima

Recept za ovu izvrsnu tortu od lješnjaka i čokolade pronašli smo na portalu krenizdravo.hr, a osvojila nas je svojom jednostavnošću. Lako ćete je pripremiti, a više recepata za slastice s lješnjakom možete pronaći na ovom linku.

Sastojci za jednostavnu tortu od lješnjaka i čokolade:

Za biskvit

  • 150 g mljevenih lješnjaka
  • 150 g šećera
  • 1 jušna žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 jaja

Za kremu

  • 200 g mljevenih lješnjaka
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 50 g šećera

Za ukras

  • grubo ribana ili izlomljena tamna čokolada
  • grubo drobljeni prženi lješnjaci

Priprema jednostavne torte od lješnjaka i čokolade:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjava.
  2. Najprije pripremite biskvit tako da pomiješate jaja i šećer.
  3. Potom jajima dodajte preostale sastojke za biskvit i pomiješajte.
  4. Pripremite kalup za biskvit i premažite ga uljem.
  5. Izlijte smjesu za biskvit u kalup te ga pecite do 30 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečen.
  6. Dok se biskvit peče, pripremite kremu tako da zagrijete šlag za vrhnje, ali pazeći da ne prokuha.
  7. Zatim šlagu dodajte šećer i lješnjake te sjedinite.
  8. Maknite kremu s vatre.
  9. Kad je biskvit pečen i malo ohlađen, prerežite ga na dva dijela.
  10. Premažite prvi sloj biskvita kremom pa na nju stavite drugi biskvit.
  11. Ostatkom kreme premažite vrh drugog biskvita.
  12. Posipajte tortu sjeckanom čokoladom i stavite u hladnjak na hlađenje.

  Božanstvena torta: Recept za savršenstvo od čokolade i karamele Nemoguća torta - 2 Nemoguća torta - 1 Nemoguća torta - 3 +0 Nemoguća torta - 4