Kineski kupus kupusnjača je podrijetlom iz Azije, pa je zato česta u jelima kineske i uopće azijske kuhinje, a kako je postala uobičajena i u našim supermarketima, krenuli smo u potragu za jednostavnim receptom.
Portal www.krenizdravo.hr objašnjava da postoje dvije glavne vrste kineskog kupusa, pak choi s tamnozelenim, glatkim listovima te hrskavom bijelom stabljikom i napa kupus s duguljastim svijetlo zelenim listovima.
Recepti s kineskim kupusom ukusni su i zdravi, priprema je često vrlo jednostavna kao u ovom receptu za dinstani kineski kupus, dobro se slaže s krumpirom, šampinjonima, tofuom i piletinom.
Sastojci za dinstani kineski kupus:
- 1 glavica kineskog kupusa, narezana na trakice
- 1 crveni luk, nasjeckan
- 2 režnja češnjaka, nasjeckana
- 1 čajna žličica maslaca
- 1 čajna žličica sojina umaka
- 1 čajna žličica octa po želji
- crni papar
- sol
- prstohvat mljevene crvene paprike
Priprema dinstanog kineskog kupusa:
- Na zagrijanom maslacu u loncu dinstajte crveni luk nekoliko minuta, a potom dodajte češnjak i dinstajte još jednu minutu.
- Dodajte trakice kineskog kupusa, pomiješajte, a potom dodajte ocat, sojin umak i začine.
- Dinstajte poklopljeno oko 5 do 10 minuta.
Sedam finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se pripremaju bez po muke +0