Kineski kupus kupusnjača je podrijetlom iz Azije, pa je zato česta u jelima kineske i uopće azijske kuhinje, a kako je postala uobičajena i u našim supermarketima, krenuli smo u potragu za jednostavnim receptom.

Portal www.krenizdravo.hr objašnjava da postoje dvije glavne vrste kineskog kupusa, pak choi s tamnozelenim, glatkim listovima te hrskavom bijelom stabljikom i napa kupus s duguljastim svijetlo zelenim listovima.

Recepti s kineskim kupusom ukusni su i zdravi, priprema je često vrlo jednostavna kao u ovom receptu za dinstani kineski kupus, dobro se slaže s krumpirom, šampinjonima, tofuom i piletinom.

Sastojci za dinstani kineski kupus:

  • 1 glavica kineskog kupusa, narezana na trakice
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 čajna žličica maslaca
  • 1 čajna žličica sojina umaka
  • 1 čajna žličica octa po želji
  • crni papar
  • sol
  • prstohvat mljevene crvene paprike

Priprema dinstanog kineskog kupusa:

  1. Na zagrijanom maslacu u loncu dinstajte crveni luk nekoliko minuta, a potom dodajte češnjak i dinstajte još jednu minutu.
  2. Dodajte trakice kineskog kupusa, pomiješajte, a potom dodajte ocat, sojin umak i začine.
  3. Dinstajte poklopljeno oko 5 do 10 minuta.

Sedam finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se pripremaju bez po muke Varivo od zelene leće Varivo od brokule i piletine Varivo od krumpira i kobasica +0 Ovaj tjedan predlažemo vam ukusna jela na žlicu

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju