Čupavci su popularna slastica u Hrvatskoj u vrijeme blagdana. Ovaj kolač obično podrazumijeva pečeni biskvit preliven čokoladom i uvaljan u kokosovo brašno.

U istim okusima možete uživati i ako pripremite ove fine kocke. Riječ je o receptu koji ne iziskuje termičku obradu, a složiti ga možete u kratkom vremenu – u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća.

Bazu recepta čine sirovi sastojci poput oraha i badema, kakao prah i mekane datulje. Najbolje rezultate dobit ćete ako upotrijebite otkoštene mekane datulje poput Medjoula.

Sastojci:

  • 250 g otkoštenih Medjoul datulja
  • 140 g badema
  • 100 g kokosova brašna
  • 50 g kakao praha
  • 30 g oraha
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • hladna voda po potrebi
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. U dobrom blenderu ili sjeckalici povrća pretvorite orahe i bademe u prah.
  2. Dodajte otkoštene mekane datulje, kakao prah, ekstrakt vanilije i prstohvat soli. Miksajte / pulsirajte dok se sastojci ne povežu.
  3. Ubacite i trećinu kokosova brašna i nastavite miksati / pulsirati.
  4. Ako je dobivena smjesa pregusta dodajte žlicu ili dvije hladne vode.
  5. Dobivenu smjesu utisnite u dno lima za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
  6. Stavite smjesu da se stisne u hladnjak na oko sat vremena.
  7. Narežite kolač na kocke i uvaljajte ih u ostatak kokosova brašna i poslužite. Dobar tek!

Kolač prvi put ne može ispasti dobro i ostale laži: Mali savjeti za početnike u pečenju Mali savjeti za početnike u pečenju - 1 Mali savjeti za početnike u pečenju - 7 Mali savjeti za početnike u pečenju - 6 +3 Mali savjeti za početnike u pečenju - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju