Čokoladne pisanice obožavaju mali i veliki, a omiljen su desert za vrijeme uskrsnih blagdana. Možete ih kupiti već gotove u trgovinama, ili ih napraviti sami.

U Sjedinjenim Američkim Državama popularna su čokoladna jaja punjena maslacem od kikirikija, a koja se jedu za vrijeme Uskrsa.

Donosimo vam recept za upravo takva čokoladna jaja. Sastojci se izmiksaju i ohlade, a potom se od smjese rade kuglice jajolikog oblika. Pisanice se potom uvaljaju u rastopljenu čokoladu, ohlade i posluže. Jednostavno, zar ne?

Čokoladna jaja - sastojci:

  • 340 g tamne čokolade
  • 300 g šećera u prahu
  • 250 glatkog maslaca od kikirikija
  • 85 g omekšanog maslaca
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica biljnog ulja
  • sol po želji

Čokoladna jaja - priprema:

  1. Lim za pečenje prekrijte s papirom za pečenje i stavite sa strane.
  2. Mikserom pomiješajte omekšani maslac, maslac od kikirikija i šećer u prahu. Miksajte dok se sastojci ne povežu. Dodajte ekstrakt vanilije i prstohvat soli i nastavite miksati.
  3. Od dobivene smjese oblikujte jajolike kuglice – upotrijebite otprilike 30 grama smjese za jednu kuglicu. Položite ih na papir za pečenje. Ako primijetite da je smjesa mekana i da se previše lijepi za prste, stavite je u zamrzivač na 15 minuta, pa nastavite s oblikovanjem slatkih pisanica.
  4. Oblikovana jaja stavite u zamrzivač na oko sat vremena da se stisnu.
  5. Napravite glazuru: nasjeckanu čokoladu ili čokoladne kapljice pomiješajte s uljem i rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ohlađena jaja uronite u rastopljenu čokoladu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Brzo radite kako se smjesa od kuglica ne bi počela topiti i stvarati vam nered.
  6. Vratite čokoladna jaja u zamrzivač da se stisnu, a potom ih poslužite. Dobar tek!

Meko tijesto i puuuno čokolade: Recept za savršeni blagdanski kolač kojem nitko ne može odoljeti Čokoladna babka - 4 Čokoladna babka - 1 Čokoladna babka - 5 +1 Čokoladna babka - 2