Browniji su popularni američki desert koji se temelji na kakao prahu i tamnoj čokoladi, a koji krasi gnjecava tekstura i neodoljiva sočnost.

Brownieji se obično pripremaju s jajima koji iziskuju termičku obradu. Mi vam danas donosimo verziju bez pečenja u kojoj se nalazi i neočekivani izvor bjelančevina – crni grah.

Poslužite s već kuhanim crnim grahom iz konzerve i tako si skratite vrijeme pripreme. Ne brinite, nećete ni osjetiti da se u kolaču nalazi ova namirnica. Obećavamo!

Čoko kocke po želji ukrasite rastopljenom čokoladom, ali možete ih napraviti i bez preljeva.

Sastojci:

  • 250 g kuhanog crnog graha iz konzerve
  • 120 g maslaca od badema
  • 85 g tamne čokolade
  • 60 g kokosova šećera
  • 40 g kokosova brašna
  • 40 g kakao praha
  • 1 žlica mlijeka

Priprema:

  1. Crni grah ocijedite od tekućine iz konzerve i dobro isperite pod mlazom vode.
  2. U dobrom blenderu ili sjeckalici povrća pomiješajte ocijeđeni kuhani crni grah i maslac od badema.
  3. Dodajte kokosovo brašno, kakao prah i šećer. Miksajte / pulsirajte sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  4. Ako je smjesa presuha, dodajte i nešto mlijeka.
  5. U smjesu ubacite i nasjeckanu tamnu čokoladu.
  6. Utisnite dobivenu smjesu na dno pravokutne posude za pečenje koju ste prethodno prekrili papirom za pečenje.
  7. Stavite kolač u hladnjak na barem pola sata da se stisne.
  8. Ohlađeni kolač narežite na kocke i poslužite. Dobar tek!

Kad je prevruće za kuhanje: 7 finih i brzih jela za svaki dan ovoga tjedna Muhammara namaz od pečenih paprika Zobena kaša bez kuhanja ili overnight oats Čokoladni cheesecake koji se ne peče +0 Hladna salata od kus-kusa i tune iz konzerve

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju