Browniji su popularni američki desert koji se temelji na kakao prahu i tamnoj čokoladi, a koji krasi gnjecava tekstura i neodoljiva sočnost.
Brownieji se obično pripremaju s jajima koji iziskuju termičku obradu. Mi vam danas donosimo verziju bez pečenja u kojoj se nalazi i neočekivani izvor bjelančevina – crni grah.
Poslužite s već kuhanim crnim grahom iz konzerve i tako si skratite vrijeme pripreme. Ne brinite, nećete ni osjetiti da se u kolaču nalazi ova namirnica. Obećavamo!
Čoko kocke po želji ukrasite rastopljenom čokoladom, ali možete ih napraviti i bez preljeva.
Sastojci:
- 250 g kuhanog crnog graha iz konzerve
- 120 g maslaca od badema
- 85 g tamne čokolade
- 60 g kokosova šećera
- 40 g kokosova brašna
- 40 g kakao praha
- 1 žlica mlijeka
Priprema:
- Crni grah ocijedite od tekućine iz konzerve i dobro isperite pod mlazom vode.
- U dobrom blenderu ili sjeckalici povrća pomiješajte ocijeđeni kuhani crni grah i maslac od badema.
- Dodajte kokosovo brašno, kakao prah i šećer. Miksajte / pulsirajte sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Ako je smjesa presuha, dodajte i nešto mlijeka.
- U smjesu ubacite i nasjeckanu tamnu čokoladu.
- Utisnite dobivenu smjesu na dno pravokutne posude za pečenje koju ste prethodno prekrili papirom za pečenje.
- Stavite kolač u hladnjak na barem pola sata da se stisne.
- Ohlađeni kolač narežite na kocke i poslužite. Dobar tek!
Kad je prevruće za kuhanje: 7 finih i brzih jela za svaki dan ovoga tjedna +0