Mnogima se vjerojatno sviđa ideja provođenja godišnjeg odmora u kamp kućicama ili kamperima, no ipak, kad bolje razmisle, ne da im se baš spavati u kampu i voziti se od mjesta do mjesta. Ipak, ako želite osjetiti kako izgleda noćiti u kamperu, odnedavno to možete provjeriti u jednom njemačkom hotelu!

Hotel Huettenpalast, smješten u Berlinu u kvartu Neukolln, zapravo je prostor ispunjen s osam kamp kućica koje se iznajmljuju. Biznis su pokrenule Silke Lorenzen i Sarah Vollmer, koje su zaključile kako njihovom kvartu fali baš nešto ovakvo.

Stoga, našle su mjesto u halama stare tvornice, renovirali je, te angažirali arhitekte koji su im pomogli u izradi neobičnog „hotela“. „Za početak smo napravile male drvene kabine, a vidjevši kako postoji interes, uskoro smo uvezli i nekoliko starih kamp kućica.

Svaki kamper/kućica potpuno su različito dizajnirani, a cijena najma kreće od 70 eura na noć pa na više. Kupaonice se dijele, kamperi nemaju svoje, ali barem ne morate hodati po mraku do sanitarnog čvora, što je slučaj s kojim se susrećete u kampovima.

Huettenplast - 2 Huettenplast - 2 (Foto: Jan Brockhaus)

Kućice nisu zvučno izloirane, tako da se goste moli da poštuju svoje susjede jednako kako bi ih poštivali i u pravom kampu. Wi – fi je dostupan, postoje i dva vrta u kojima se možete opustiti, a svako jutro servira se i doručak.

„Naši gosti različitih su godina, a među njima ima mnogo biznismena, ali i obitelji“ – objašnjavaju Sarah i Silke. „Imali smo i mnogo rođendana i vjenčanja, ali također i druženja koje su organizirale korporacije“.

Ukoliko vas je priča zainteresirala, sve ostale informacije možete pronaći na službenoj stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju