• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Gdje se dobro jede i pije: Što se isplati probati na Tjednu restorana?

Kako biste isprobali nešto novo ili se dobro najeli na Tjednu restorana, donosimo pregled najzanimljivijih lokacija...

Punkufer avatar placeholder
Punkufer.hr 17.10.2017 14:55 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Health'n'Joy Domaće i slasno Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane Piletina i gljive u finom umaku Tjedni jelovnik Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu Bardonecchia, Italija - 3 Povoljnije od Bugarske 685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu


Tjedan restorana ponovno je "u igri", a kuha se i uživa po cijeloj Hrvatskoj u večerama ili ručku koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert za 100 kuna po osobi. Prilika je to za testiranje gurmanske scene i skupljanje hedonističkog iskustva (koje zatreba kad ogladnimo) sve do 22. listopada. Izbor u Zagrebu i Splitu nije jednostavan, a među restoranima iz cijele Hrvatske nalaze se i oni iz Opatije, Ližnjana, Pomera, Baške Vode, Štrigova, Omiša, Dubrovnika i Osijeka.

Prilkom krstarenja jelovnicima nepca mame specijaliteti tradicionalne kuhinje, ozbiljni komadi mesa, specijaliteti od ribe, kao i zanimljivih kombinacija namirnica. Istaknuli smo glavna jela koja su nam se učinila zanimljiva, a nerijetko ih prate deserti i predjela od kojih rastu zazubice. Za detaljniji popis svih restorana i jela kliknite ovdje.
 

Kreativna kuhinja 

Apetit City u Masarykovoj ulici popularan je odabir na Tjednu restorana, a jelovnik je podijeljen na dio za ljubitelje mesa i riboljupce. Pileća prsa koja zahvaljujući francuskoj metodi sous vide (u vakuumu) postaju meka kao duša u Apetitu se kombiniraju s mirisnim začinima i pireom od buče te ozbiljno konkuriraju brudetu od sipe sa zapečenom palentom koji predstavlja glavno jelo na dalmatinskoj strani menija. Volite li kušati nešto novo, možete navratiti i u Argante (Hotel Antunović) gdje se carsko meso glazira medom i sojom, krumpir se peče tri puta, a prati ga coulis (gusti umak) od cikle i jabuke. Druga je varijanta brancin s ljuskicama krumpira i umakom od ružmarina, a treća vegetarijanska cikla u lisnatom tijestu.

Popisu modernih oaza pridružila se i Atlanta Bocca Marai s raugom jadranske lignje, svinjetinom nadahnutom francuskim načinima pripreme te kremastim rižotom od komorača i oraha. Domaće namirnice i maštovito kombiniranje sastojaka može se okusiti u restoranu Lateral te Bistrou Lauba, Muzeju, kao i restoranu Mašklin i Lata, u kojem se bijela riba kombinira s vanilijom, a inćuni s artičokama. Kod Kralja Tomislava u Sheratonu se također jede kreativno; piletina na tanjur dolazi s pestom od agruma, svinjetina se dimi i poslužuje s krokantnom pitom od gljiva, a tuna marinira u đumbiru i pravi društvo wasabiju i toplim sušijem sa šparogama.   


 

U carstvu mesa

U Kaptolskoj kleti, gdje kuha Tomislav Špiček, poslužuju se odležani odresci u umaku od samoborske muštarde, ražnjići od marinirane srnetine i vegetarijanske tortice od povrća s mandarinom. Balon, koji je najpoznatiji po sočnim biftecima i lijepoj terasi, nudi slatko-ljuta svinjska rebra, bakalar u škartocu te rižot od limete i masline. Dobro se jede i u Bistrou St. Michael, gdje će ljubitelji janjeće koljenice doći na svoje. U ponudi je i piletina s rižotom te filet bijele ribe u pivskom tijestu.


 

Okusi Mediterana

Volite li mediteransku kuhinju, možete navratiti u Fellini & Pag trattoriu, gdje se panceta mota oko pilećih medaljona, hobotnica marinira i peče na roštilju, a vegetarijanska tjestenina poslužuje s pestom. Fino se jede i u il Caminu, gdje se domaći istarski jastučići spajaju s kozicama, lungić s krumpirom, a rižot od sira naglašava kruškama. Kamanjo Gračanka, poznata po dobroj ribi na meniju nudi filet bijele ribe u tijestu, mesno pečenje ili domaće pripremljene makarone od koprive. Morskom meniju blagu prednost daju i u restoranu Burin, gdje se nudi file bijele ribe u umaku od kopra, ali i odležani biftek s njokima. Na Kajzerici u konobi Didov San možete kušati žabe, puževe i soparnik, ali i nešto klasičniju pljeksavicu s kajmakom. Konoba Primošten jedna je od rijetkih koja ostaje vjerna ribi, a od glavnih jela odabrati se može jadranska tuna, gregada i oborita riba sa žara.      

 

Dobra stara receptura 

Jedna od najstarijih zagrebačkih gostionica Dva Goluba kuha gulaš od divljači na prigorski od jelena i veprovine, kao i teletinu ispod peke, a V Starem Melinu "hvale" se da je sve domaće. U ponudi su lovačke lazanje i sabljarka. U Lanterni na Dolcu gdje inspiracija za jela dolazi iz kuharice napisane prošlog stoljeća možete naručiti medaljone lungića, salatu od tunjevine ili njoke s tartufima.        
 

Internacionalno 

Želite li otputovati okusima negdje drugdje, a ipak ostati u Zagrebu, Asia Gold nudi fuziju kineske, japanske, korejske i tajlandske kuhinje. Bota Šare u Zvonimirovoj ima odličan suši od lososa i gofa. Karaka Pirates vodi u Meksiko s enchiladama, fajitama i chimichangama, a Sveti Nikola u Makedoniju. Brewbites donosi slasti američke kuhinje u obliku rebarca s coleslaw salatom, pilećih burgera i brancina s povrćem.  
 

Sesvete i Sveta Nedelja 

Ako su vam bliže Sesvete nego Zagreb, na ručak ili večeru možete otići u Gallus koji priprema janjetinu s krumpirom, lungiće na kremi od kopriva te losos u zelenom pireu, a u restoranu Vallis jedu se teletina ispod peke, fuži s biftekom i grdobina u umaku od vina. Barrel je odlučio ponuditi puretinu s mariniranim gljivama, ramstek s vrganjima i brancina s narančom. Sveta Nedjelja je nedavno postala bogatija za restoran i hotel Santiny koji se ponosi kreativnom kuhinjom u kojoj se koriste namirnice s obližnjih poljoprivrednih gospodarstava. Jadranska trlja i janjetina s valjušcima od kestena koje se ondje mogu isprobati zvuče slasno. 


Sisak

U Sisku možete jesti u Barunu, obiteljskom restoranu u centru, gdje se jedu marinirana krilca s grila sa špagetima od tikvica, svinjetina s kestenom i aronijom te janjetina u škartocu. U restoranu Cocktail meni je uzbudljiv: piletina se druži s kikirikijem i bulgurom, carsko meso sa satom od jabuke i black tiger kozice s povrćem iz woka.

> Kontinentalni gradić u Hrvatskoj koji je privukao i Amerikance


Na gurmanski izlet  

Vrijedi potegnuti i u Temple bar u Stubičke toplice, gdje se uživa u ramsteku zapečenom s vrganjima, carskom mesu s medom i kašotom s biftekom. Academia Bluesuna Hotela Kaj u Mariji Bistrici priprema specijalitete za ljubitelje domaće kuhinje: glaziranu svinjetinu prate bukovače i krumpir, teleća koljenica poslužuje se s kroketima, a na meniju je i pastrva. 

U Toplicama Sveti Martin pripremaju pureći i teleći odrezak s raznim prilozima te smuđa. Nađete li se u blizini Krapinskih toplica navratite u Villu Magdalenu na mariniranog ramsteka, čuda od svinjetine ili jesensku salatu.

U Mrežničkoj kući (Duga Resa) kombinira se lungić i sir škripavac s hrskavim krumpirom, potočna pastrva s komoračem, a kušati se može i jesenski rižot s hokaido tikvom.

Fino je i domaće i u Kleti Bolfan u Hraščini. Ako još niste, ondje možete kušati šiškrline (valjuške) od pirova brašna, prepustiti se gozbi od odojka, teletini s vrganjima i domaćim žgancima te ječmenoj kaši s bučom. 

> Luda imena sela i gradova: Batman, Tumidaj, Skočiđevojka, Babina Guzica....


Varaždin 

U Varaždinu možete navratiti u Angelus gdje se jede domaće i tradicionalno te odabrati između telećih okruglica s pečenom palentom, lazanja za vegetarijance i ragua od pastrve sa šurlicama. Kreativni kuhari restorana August smuđa kombiniraju s bademima, patku s narom, a svinjetinu s tartufatom i domaćim kukuruznim njokima. U Park Boutique hotelu jedu se pačja prsa s valjušcima od kestena, oslić ili marinirana svinjetina. U Varaždinu je i Verglec koji mami teletinom, govedinom ili smuđem.

 

Čakovec

U čakovečkom restoranu Barok miriše na teleće obraze s umakom i punjene knedle, nadjevenog lungića s umakom od gljiva i mlincima te štuku omotanu blitvom s umakom, a dobro se možete provesti u Mundoaki gdje glavnu ulogu igraju raskošni rižot s crnim trubama, losos i sporo pečena patka. Bistro & Winery Shamper koji se nalazi unutar atrija Starog grada nudi pečenicu od svinje mangulice, kunića i zapečeni patlidžan. Seosko domaćinstvo Stara Preša u Šenkovcu također ima "nekaj za prigriznut"; od janjetine do patke s mlincima do svinjetine.
 

Split

Tražite li gluten free jelovnik u Splitu, navratite u Augubio Congo gdje se jede rižot od dimljenih dagnji, a slasno zvuče i pačja prsa te domaći njoki sa špinatom i fetom. Bajamonti u ponudi ima francuski klasik, juneći odrezak filet mignon, janjetinu ili losos koji pozornost plijeni u kombinaciji s crnom palentom i šalšom. Para di šoto nudi jela pripremljena bez mnogo kompliciranja od lungića i brancina. Uje oil Bar sporo kuha janje, priprema konkretne vegetarijanske salate i kozice sa slanutkom.

Hotel Park na Bačvicama spaja tradicionalne specijalitete s modernim načinom pripreme. U ponudi imaju pašticadu s pireom od buče i tartufa, gregadu od lignji s orzom te raviole s artičokama. U Da'Maru mame delicije mediteranske kuhinje poput tjestenine s pestom, fileta tune s kvinojom i mirisnog lungića s krumpirom, a Debelly priprema cheese ili vegetarijanski burger, pileće rolade s pancetom i rižot od jadranskih kozica.

U Podstrani posjetite restoran Conlemani hotela Le Meridien Lav i prepustite se talijanskim utjecajima karbonare, tjestenini s pestom od oraha ili pizzom.


 

Pula  

Restoran Adrion Aparthotel u Puli meso mladog magarca zaokružuje umakom od terana, a za one koji nisu ljubitelji pulića, u ponudi je i brancin sa žara s umakom od motra te lungić na mediteranski. Hotel Amfiteatar također nudi okuse tradicije poput pljukanaca s boškarinom, oradu u škartocu i rižot od povrća, a u Kantini se kombiniraju crni njoki s hobotnicom, odležani ramstek, kao i tikva punjena rižom, rajčicom i gorgonzolom. U Puli možete navratiti i u Ribarsku kolibu gdje se spremaju mesna i riblja jela.

  • #gdje sjesti
  • #Tjedan restorana
  • #Restoran
  • #Hrvatska
  • #tradicija
  • #specijaliteti
  • #moderna kuhinja
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
PIK Vrbovec dobio patent za inovativnu metodu proizvodnje bez dodanih fosfata
Oglas
PIK Vrbovec dobio patent za inovativnu metodu proizvodnje bez dodanih fosfata
Inženjersko čudo: Autocesta koja "lebdi" nad morem i 44 otoka
Overseas Highway
Inženjersko čudo: Autocesta koja "lebdi" nad morem i 44 otoka
Što je božićni punč?
Imamo recept!
Dobar božićni punč ne može se napraviti bez ovih 5 sastojaka
Hvale vrijedna akcija: Poklonimo izlete i nove uspomene mališanima koji ne mogu putovati bez naše pomoći
Za male kufere
Hvale vrijedna akcija: Poklonimo izlete i nove uspomene mališanima koji ne mogu putovati bez naše pomoći
Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni
Hot Frog
Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Domaće i slasno
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Dobrovoljni zarobljenici
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Napad u školi u Rusiji: Jednog dječaka ubio, drugog držao kao taoca, snimao krvavi pir
Panika u Rusiji
VIDEO Tinejdžer krenuo u krvavi pohod po školi: Ubio dijete, drugo uzeo za taoca, a sve je snimao
Akcija Uskoka: Uhićenja zbog krađe automobila
ZLOČINAČKO UDRUŽENJE
Nova akcija USKOK-a! U tijeku uhićenja, poznato i zbog čega
VIDEO Dramatične snimke: Vjetar srušio kip visok 35 metara
olujno nevrijeme
VIDEO Dramatične scene: Vjetar srušio kip visok 35 metara
show
Preminula Rachael Carpani
obitelj moli za privatnost
Iznenada preminula glumica iz popularnih serija, tužnu vijest potvrdila je sestra
Anđa Marić otvorila dušu o svom sinu
''Osjećam se odgovornom...''
Javno i bolno priznanje Anđe Marić: ''Moj sin je ovisnik, alkoholičar...''
Preminuo Martin Grelis
tužna vijest
Svijet glume zavijen u crno: Preminuo glumac iz nezaboravne scene u kultnom filmu
zdravlje
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
Od hrane do ozbiljnih bolesti
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
zabava
Pogledajte što žena radi u javnom bazenu: "Svijet je poludio!"
Zanimljivo
Pogledajte što žena radi u javnom bazenu: "Svijet je poludio!"
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Zanimljivo
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Svi su mislili da je paranoičan jer snima perilicu, ali rezultati potvrdili mračne sumnje
Jeste li znali?
Svi su mislili da je paranoičan jer snima perilicu, ali rezultati potvrdili mračne sumnje
tech
Novi dokazi pokazuju da Uran i Neptun nisu planeti kakvi mislimo da jesu
Srušene pretpostavke?
Novi dokazi pokazuju da Uran i Neptun nisu planeti kakvi mislimo da jesu
Kemikalija pronađena u jednoj vrsti čokolade povezana sa sporijim biološkim starenjem
Vrlo uzbudljivo otkriće
Kemikalija pronađena u jednoj vrsti čokolade povezana sa sporijim biološkim starenjem
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
AI će odlučivati o životima?
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
sport
Susjedi otkrili: "Hrvatska želi prijateljsku utakmicu s nama prije Svjetskog prvenstva"
Bilo bi lijepo
Susjedi otkrili: "Hrvatska želi prijateljsku utakmicu s nama prije Svjetskog prvenstva"
Transferi: Šahtar želi Šimuna Hrgovića iz Hajduka!
Bit će to lijepa odšteta
Na pomolu milijunski transfer Hajduka: Cijeli posao dogovaraju Darijo Srna i Andy Bara!
U sastavu su imale deset Hrvatica, a na Svjetskom prvenstvu su se plasirale devet pozicija bolje od naših cura
PRAVA HR KOLONIJA
U sastavu su imale deset Hrvatica, a na Svjetskom prvenstvu su se plasirale devet pozicija bolje od naših cura
tv
MasterChef: Ante Vukadin vraća se u MasterChef - za kandidate je pripremio poseban zadatak!
PLATINASTA KARTICA
Ante Vukadin vraća se u MasterChef - za kandidate je pripremio poseban zadatak!
U dobru i zlu: Stjerala ga je u kut – hoće li joj reći istinu?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Stjerala ga je u kut – hoće li joj reći istinu?
MasterChef: Sirova janjetina za TOP 7! Otto baš i nije dobro započeo novi tjedan
NEUGODNO
Sirova janjetina za TOP 7! Otto baš i nije dobro započeo novi tjedan
putovanja
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Domaće i slasno
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
novac
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
šaroliki iznosi
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
lifestyle
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Recept za lješnjak gnijezda
Lješnjak gnijezda
Baš ih volimo, a vi? Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za blagdanske kolačiće
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
sve
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Recept za lješnjak gnijezda
Lješnjak gnijezda
Baš ih volimo, a vi? Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za blagdanske kolačiće
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
Hot Frog - 7
Hot Frog

Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni

Hrana u Hot Frogu je nepretenciozna, baš kao i ugođaj u lokalu kakav nedostaje u sterilnim fast food lancima... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Stari grad Dubovac Hrana i piće
    Kastel

    Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

  • Fuliranje - 14 Hrana i piće
    Hrpa festivala i događanja

    Najukusniji dio godine: Gdje u Lijepoj Našoj možemo fino jesti ove jeseni i zime

  • Hot Frog - 7 Hrana i piće
    Hot Frog

    Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close