Svatko ima svoju mjeru piva, neki uživaju u pola litre, a drugi više vole manje čaše i 3 deci hmeljaste tekućine. No kako ovaj tekst prenosimo s Lonely Planeta, ovaj put objavljujemo gdje je na svijetu najjeftinija pinta pive!

Ipak, to vas ne mora previše buniti, jer pinta (britanska) iznosi nešto više od pola litre piva (568 ml), tako da će ovi rezultati reći koliko gdje košta otprilike pola litre piva. 

Dakle, ako se slučajno nađete u kafiću u glavnom gradu Venezuele Caracasu, ne morate se brinuti hoćete li okrenuti rundu za ekipu. Naime, malo više od pola litre pive platiti ćete u prosjeku 4,33 kune, pa ako ste vani s društvom od 6,7 prijatelja, tura će vas doći tek oko 30 kuna!



Na suprotnoj strani, kao grad u kojem se toči najskuplje pivo našao se Dubai. Tu je prosječna cijena pinte gotovo 73 kune, pa je ovdje teško platiti popularni napitak i sebi, a kamoli ekipi.

Istraživanje je provedeno u 177 svjetskih gradova, a naručujući pivo, bankrotirat ćete i u Dohi (72 kn), ali i Reykjaviku (63 kn) te Oslu (60 kn). No, s druge strane medalje, nakon Caracasa more jeftinog piva popit ćete u Tashkentu (5 kn) i Lagosu (5,33 kn), koji su drugi i treći najjeftiniji pivski gradovi planete.

Na popisu se inače našao i Zagreb, gdje pivo prosječno stoji nešto više od 15 kuna, a ako vas zanimaju i ostali svjetski gradovi, povirite na sljedeći link.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju