Sastojci za fritule u umaku od čokolade:

200 g glatkog brašna
1 jaje
180 jogurta
1 žlica šećera
2 vanilin šećera
1 žlica ruma
prstohvat soli
1/2 praška za pecivo
ulje za prženje

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Umak od čokolade:

200 g čokolade za kuhanje
30 g maslaca
120 ml mlijeka
3 žlice šećera

Priprema: 

1. U jednoj posudi izmiješajte brašno i prašak za pecivo, a u drugoj posudi razmućeno jaje, šećer, sol, rum i jogurt pa spojite obje smjese miješajući.

2. Uzimajte male komadiće smjese i spuštajte ih ih zagrijano ulje. Pržite ih nekoliko minuta pa izvadite na papirnate ubruse.

3. Sastojke za umak stavite u posudu i kuhajte miješajući na pari pa ga prelijte preko fritula.

Savjet: Fritule možete posipati šećerom u prahu pa poslužiti s čačkalicama uz čokoladni umak. Ako želite gušći umak smanjite količinu mlijeka na dvije do tri žlice.