Već je 12 godina prošlo od prvog bajkovitog glazbenog festivala futurističkog naziva Tomorrowland. Bio je ovo veliki spektakl koji je pokrenuo lavinu emocija i zajedništva, ali to je bio samo početak nečega što se danas razvilo u jedinstven događaj za koji se traži karta više i to godinu dana unaprijed.



Započevši u mjestu Boom u Belgiji s 10 tisuća posjetitelja, Tomorrowland se kroz godine proširio na Brazil i Ameriku te je danas jedan od najposjećenijih festivala elektronske glazbe s više od 180 tisuća glazbenih fanatika koji uživaju u glazbenim, vizualnim i inim kreacijama. Festival traje dva vikenda i obično je rasprodan u samo nekoliko minuta.

Probudite se u bajci

Probajte zamisliti ovaj scenarij. Probudili ste se u šatoru, izašli van, prošetali kroz bajkovitu šumu da bi stigli do hrama na kojem ste popili jutarnju kavu ili možda pivu? Ispred vas je dva vikenda događanja, a svaki dan bit će isti samo po jednoj stvari: znate da ne morate na posao! To je Dreamville, mjesto na kojem ćete udahnuti sunce i upiti sve zrake mjeseca. Dreamville je grad pozornica, mjesto na kojem se sve događa.

Smještaj u privremeno napravljenom gradiću moguć je u raznim objektima. Možete ponijeti vlastiti šator ili iznajmiti jedan kao iz bajke. Tu su i male drvene kućice poput kontejnera, ali i malo luksuzniji smještaj u predivnim "Cabana šatorima" ili luksuznim vilama s jaccuzijem. Bilo koji smještaj odabrali, sigurni smo da ćete u njemu zapravo najmanje i boraviti jer ovaj festival nudi toliko sadržaja da nećete ni imati vremena sve vidjeti i istražiti.



Naravno, svaki grad ima i tržnicu i restorane, tako i DreamVille. Tu je i centralno mjesto okupljanja prozvano "The Gathering" na kojem sve počinje, ali i završava, to je glavna i centralna pozornica koja zaista izgleda bajkovito. Vi se ovdje nalazite u nekom drugom svijetu, u kojem nema mjesta za probleme i brige. Jedino što vam ovdje preostaje je iskreno se zabaviti.

Ni jedna riječ neće zamijeniti video u nastavku.


Koliko to sve košta?

Iako su za ovogodišnji Tomorrowland sve karte već rasprodane, možda je vrijeme da počnete planirati svoj posjet 2018. godine. Doduše, cijene i nisu tako male jer ćete samo za osnovnu ulaznicu za jedan dan morati iskreširati gotovo 650 kuna, dok ćete za vikend platiti 280 eura (barem je tako bilo do sad, kako će biti iduće godine preostaje nam pričekati). Kad na to pridodamo i hranu i smještaj, budite sigurni kako ćete potrošiti i preko 10 tisuća kuna! Sva sreća da iz Zagreba do Belgije (Brisela) možete doći povratno za svega 500 kuna, pa će se usporedno na sve ostale, taj trošak aviokarte činiti kao mizeran.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju