Sve je počelo jednom Facebook objavom Punkufera. Klik na objavu i nakon 5 minuta znala sam da želim ići na ovaj festival, odmor, akivni odmor. Štogod to bilo! Escape community. Par mailova kasnije, sve je dogovoreno i već u glavi pakiram kofere i razmišljam gdje mi je šator.

Kad sam pročitala što je Escape community i dalje mi nije bilo potpuno jasno o čemu se radi. Sve mi je postalo jasnije kad sam stigla na Hvar

Što je Escape Community?

Escape je šestodnevno druženje 200 sudionika na tajnoj lokaciji na Hvaru. Dani su ispunjeni aktivnostima i eventima. Održava se 2 puta preko ljeta – u srpnju i kolovozu. Plan ove zajednice jest da traje cijelo ljeto i da ljudi mogu rezervirati mjesto u Escape Community.

Stigla sam na ovaj događaj u kolovozu. Iako Escape traje 6 dana moj prvotni plan je bio da ostanem 2-3 dana i krenem dalje istraživati Hvar. Situacija je bila sljedeća – stigla sam na Hvar na Escape i ostala punih 6 dana! 

Dan prije početka Escapea dobila sam na mail točne koordinate lokacije. Jer lokacija je tajna, što ovaj događaj čini još tajnovitijim. Kada sam stigla na Hvar i nakon što je sam zaobišla nekoliko gradova i civilizaciju, navigacija me je vodila na uski makadam. Dok sam prolazila uzak put ograđen “ogradom” od kamena, pun crvene prašina i okružena šikarakom pitala sam se “Gdje ja to idem?”. Nigdje mora niti civilizacije. Nakon 20 minuta stigla sam na odredište, netaknute prirode.

Teren usred ničega uređen samo prirodnim materijalima. Dobar dio sudionika je stigao i šatori su već bili postavljeni. Nakon što sam postavila šator i našla svoje mjesto, prošetala sam Escapeom da vidim o čemu se točno radi. Suvišno je da išta govoriti, fotografije govore sve.

Na Escapeu jutra možete započeti uz jogu, pilates, trčanje ili vježbanje na SUP-ovima. Popodneva su ispunjena aktivnostima poput penjenja po stijenama, ronjenja, hodanja po slacklineu, kretivnih radionica i sl. A ako želite samo odmarati imate na izbor prekrasnu uvalu i more.

Za mene je Escape bio pravo otkriće. Pozitivna enegrija, ekipa koja se brine o svom kako fizičkom tako i duhovnom zdravlju i započinje konverzaciju bez puno oklijevanja. Upoznala sam beskrajno zanimljive i inspirativne ljude koji su organizaciji, ali i koji su samo sudionici kao i ja.

Upravo na Escapeu sam naučila skakati na glavu (prenesenom značenju ali i doslovno skakati na glavu u more), hodati po slackline, odražavati ravnotežu i veslati na SUP-u i penjati se na stijenu. Osvijestila sam svoju ljubav prema penjanju! Produbila svoju ljubav prema jogi. Upoznala sam osobe koji su me potaknule da se počnem baviti stvarima za koje prije nisam imala hrabrosti (hvala T.). 

Ukratko, Esacpe Community za mene (a i mnoge druge s kojima sam imala prilike se družiti) je bijeg u neku pozitivniju stvarnost, održivost i energiju. Zato se vraćam sljedeće godine!

Do sljedeće godine i novog Escapea ostavljam vam ovaj video! Uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju