Deseti Dani svemira održavaju se od 23. do 25. studenog u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Znanstveno-popularizacijska manifestacija postala je kroz godine sve popularnija među učenicima, studentima i građanima, a cilj je, da se kroz raznovrstan izbor predavanja, omogući svim zainteresiranima što bolji uvod u suvremena istraživanja svemira te korištenje suvremene tehnologije u tim istraživanjima.

U tri dana održat će se 9 predavanja i prezentacija, a svako predavanje traje sat vremena. Manifestaciju otvara predavanje Ante Radonića Misija "ExoMars" u srijedu u 17.30. U 19 sati je Goran Hudec, koji će govoriti o kineskoj astronautici te u 20.30 Goran Vojković koji će govoriti o pravnom statusu svemira.

U četvrtak u 17.30 Damir Lozovina govorit će o misiji Gaia i novim horizontima naše galaksije, u 19 sati Davor Horvatić o temi je li svemir računalna stimulacija, a u 20.30 Zvonimir Drvar o određivanju udaljenosti u svemiru.

Posljednji dan manifestacije prvo predavanje održat će Vladis Vujnović na temu Osam zviježđa, osam svemirskih zgoda, u 19 sati Davor Hrupac govorit će o tamnoj materiji, a posljednje predavanje manifestacije drži Ogren Variola, koji će pričati o zvijezdama, planetima i asteroidima.


Predavanja se održavaju u kino dvorani Muzeja. Ulaz je besplatan, a s obzirom da je broj mjesta ograničen, ući možete s ulaznicom, koju možete podignuti na blagajni Muzeja, na dan predavanja, iza 12 sati.

Više informacija možete pročitati na stranici Muzeja ili na njihovom Facebook profilu.