Deseti Dani svemira održavaju se od 23. do 25. studenog u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Znanstveno-popularizacijska manifestacija postala je kroz godine sve popularnija među učenicima, studentima i građanima, a cilj je, da se kroz raznovrstan izbor predavanja, omogući svim zainteresiranima što bolji uvod u suvremena istraživanja svemira te korištenje suvremene tehnologije u tim istraživanjima.

U tri dana održat će se 9 predavanja i prezentacija, a svako predavanje traje sat vremena. Manifestaciju otvara predavanje Ante Radonića Misija "ExoMars" u srijedu u 17.30. U 19 sati je Goran Hudec, koji će govoriti o kineskoj astronautici te u 20.30 Goran Vojković koji će govoriti o pravnom statusu svemira.

U četvrtak u 17.30 Damir Lozovina govorit će o misiji Gaia i novim horizontima naše galaksije, u 19 sati Davor Horvatić o temi je li svemir računalna stimulacija, a u 20.30 Zvonimir Drvar o određivanju udaljenosti u svemiru.

Posljednji dan manifestacije prvo predavanje održat će Vladis Vujnović na temu Osam zviježđa, osam svemirskih zgoda, u 19 sati Davor Hrupac govorit će o tamnoj materiji, a posljednje predavanje manifestacije drži Ogren Variola, koji će pričati o zvijezdama, planetima i asteroidima.


Predavanja se održavaju u kino dvorani Muzeja. Ulaz je besplatan, a s obzirom da je broj mjesta ograničen, ući možete s ulaznicom, koju možete podignuti na blagajni Muzeja, na dan predavanja, iza 12 sati.

Više informacija možete pročitati na stranici Muzeja ili na njihovom Facebook profilu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju