E sad, zamislite plaže koje su napravljene samo od školjki. Možete? Divno, zar ne! Prošećite s nama po nekima od njih!

Saint Barths (Saint Barthelemy)

Ova plaža od školjaka nalazi se na francuskom teritoriju u karipskom moru. Poznata je još i pod nazivom Grande Galet i jedna je od najpopularnijih mjesta na cijelom otoku. Mnogi posjetitelji se čak ni ne kupaju, već je samo dođu gledati i diviti se. Plaža ima jedinstvene školjke, čiji se postav stalno mijenja, tako da, ako je posjetite više puta, uvijek će vam izgledati nova.

Jeffreys Bay
Smještena u Južnoafričkoj Republici, najpoznatija je po školjkama, brojnim morskim plodovima i velikim lignjama. Također, u blizini plaže nalazi se i gradski muzej, s više od 500 vrsta raznih školjki. Svakog rujna u gradu se održava „Festival školjki“, već više od 20 godina. A ako volite ekstremne sportove, ova plaža je i dalje pravo mjesto za vas, jer je na glasu kao TOP 5 surferskih odredišta.


Sanibel Island
Mjesto pod suncem našla je na Floridi, a popularnom je smatraju posjetitelji iz cijelog svijeta, ponajprije zbog velike količine školjki koje se nalaze na obali. Na vrhuncu ljetne sezone, ovu plažu tjedno posjećuje oko 30 tisuća ljudi samo iz okolnih mjesta, a o turistima da i ne govorimo. Naravno, školjke su na svakom koraku, tako da ih možete probati kao specijalitet, ali i kupiti kao suvenir.

Shell Beach
Ili u doslovnom prijevodu - plaža školjaka. Nalazi se u zapadnom dijelu Australije. Proteže se na nevjerojatnih 120 kilometara, a na njoj se nalaze milijuni školjki koje idu i do 10 metara dubine. Razlog za ovoliki broj školjki je iznimno visok salinitet u tom dijelu Australije, koji dozvoljava školjkama umnožavanje bez kontrole.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju