Sočne i meke loptice mirišu na cimet i kriju srce od maka s rumom, no zamijeniti ga možete omiljenim namazom od lješnjaka i čokolade ili nadjevom za orahnjaču. 

Sastojci za peciva:

1/2 svježeg kvasca
1 dl toplog mlijeka
1 žlica šećera
2 žličice cimeta
1 jaje
1 vanilin šećer
500 g brašna
100 g šećera
100 g maslaca
Oko 150 ml mlijeka
prstohvat soli

Nadjev:

150 g mljevenog maka
2 vanilin šećera
80 ml mlijeka
1 žlica ruma

Priprema: 

1. Zagrijte mlijeko pa umiješajte žlicu šećera, kvasac i brašno pa ostavite da se aktivira.

2. Maslac rastopite, 150 ml mlijeka zagrijte.

3. U mlijeko dodajte i jaje pa izmiješajte.

4. Prosijte brašno pa dodajte aktivirani kvasac, šećer, sol, cimet, mlijeko i jaje te maslac.

5. Izradite tijesto pa pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči.

6. Za nadjev u vruće mlijeko umiješajte mljeveni mak sa šećerom i rum.

7. Napravite loptice, spljoštite ih na dlanu, dodajte nadjev oblikujte u loptice te ostavite da je još jednom dignu.

8. Peciva prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite još pola sata. Premažite razmućenim jajetom, stavite ih u hladnu pećnicu na 170°C i pecite oko pola sata.

Kako možete biti sigurni da ste kupili "pravi" bakalar? +0 Bakalar

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju