Složenac s mljevenim mesom i sirom idealno je rješenje za višak mesnog umaka. Priprema nije komplicirana, a dopušta i ponešto improvizacije pa se slobodno poigrajte sastojcima. Volite li sir, količinu pojačajte dodatkom mozzarelle, a dobrodošli su i začini poput ljutih papričica ili mediteranskog začinskog bilja.   

Sastojci za složenac s mljevenim mesom: 

  • 250 g špageta
  • 450 g mljevenog mesa
  • glavica luka
  • 400 g umaka od rajčice
  • kockica maslaca
  • 250 g svježeg sira
  • 150 g sira za mazanje
  • kiselo vrhnje
  • 150 g naribanog sira
  • sol, papar

Priprema složenca s mljevenim mesom: 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pristavite vodu za kuhanje tjestenine. Skuhajte tjesteninu, ali ne do kraja. Neka ostane malo tvrđa.
  2. Nasjeckajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast pa dodajte mljeveno meso i pržite desetak minuta. Dodajte umak od rajčice pa pirjajte dok se malo ne reducira. Posolite i popaprite prema ukusu.
  3. Odvojite polovicu kockice maslaca pa namastite vatrostalnu posudu, dodajte polovicu špageta.
  4. Pomiješajte vrhnje, svježi sir i sir za mazanje pa premažite preko špageta. Dodajte preostalu tjesteninu i listiće maslaca pa mljeveno meso.
  5. Pecite oko pola sata, a 15 minuta prije kraja pospite naribanim sirom.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju