Sam projekt je namijenjen domaćim i inozemnim cikloturistima. Klijenti se prijavljuju administratoru koji im otvara virtualni indeks sa 4 godine koje trebaju položiti. Svaka godina se sastoji od 8 lokaliteta koje trebaju obići biciklom, a kako bi ga položili, moraju se fotografirati na lokaciji sa svojim biciklom. Fotografiju šalju administratoru, koji putem posebnih oznaka na lokacijama utvrđuje vjerodostojnost i odobrava ispit.

Ispiti se polažu svojim redoslijedom i ne mogu s preskakati. Nakon svake godine turisti dobivaju nagrade, a nakon kompletne akademije nagrađuju se vrijednim darom i diplomom Akademije.

Za inozemne turiste bit će zadano 8 lokacija u minimalno 3 slavonske županije budući je nemoguće obići 32 lokacije u 6 dana (koliki je prosjek vremena koje provodi cikloturist na nekom području).


Projekt je sufinanciran od Ministarstva turizma. Ostatak sredstava snosimo sami kao Udruga te putem raznih sponzora i donatora.

Platforma će u sklopu ove prijave biti i na engleskom jeziku (Bikademy), a počinje 26.9.2014. Sve informacije potražite na stranici Bicikademije, a za početak pogledajte promo video!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju