Bečke vlasti uvele su jedno novo iskustvo turističkih tura kroz grad. Tako ćete odsad, uz standardne vodiče koje možete naći u svakom gradu, pronaći i malo drugačije.

Naime, ture razgledavanja u Beču sad ćete moći doživjeti i uz stručno vodstvo beskućnika, pa ćete uz njih grad vjerojatno doživjeti nešto drugačije. Ovo je ujedno i prilično dobar način da pokažete podršku ljudima koji žive na ulici.

Razgledavanje je moguće na engleskom i njemačkom jeziku, a moguće su i tri različite rute koje vode tri vodiča. Svaki od njih ispričat će vam svoje iskustvo života bez doma i objasniti kako to izgleda biti beskućnik u Beču.

"Projekt je prije svega pokrenut kako bi pokazali siromaštvo kroz turizam, ali i da pokažemo ljudima kako prema beskućnicima često potpuno neopravdano imaju predrasude", izjavila je Perrine Schober, idejna začetnica cijelog projekta.

Schober je na svojim putovanjima uvidjela da slične stvari postoje već u Amsterdamu, Londonu i Barceloni te da ovako može pomoći beskućnicima. Razgledavanje grada na ovaj način možete rezervirati i online.

Procjenjuje se kako u Beču 10 tisuća ljudi nema dom, a nešto više od tisuću živi na ulici.

 

A photo posted by SHADES TOURS (@shadestours) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju