Kako zamijeniti jedan od možda najpotrebnijih predmeta u našoj kuhinji (koji nije posuđe), a koji zagađuje Zemlju? Riječ je, naravno, o plastičnoj foliji koja je za mnoge stvari nezamijenjiva. No, rješenje postoji. Folija od pčelinjeg voska.
 

Bee's Wrap je osnovala 2012. godine Sarah Kaeck u Vermontu, željeći dati svoj doprinos smanjenju zagađenja planeta. Prije toga se bavila povrtlarstvom, imala je koze i piliće, a onda se bacila u biznis.

Htjela je stvoriti kvalitetnu i iskoristivu foliju koja se neće bacati nakon jednog korištenja i završavati u okolišu onečišćavajući ga. Pomiješala je organski pamuk s pčelinjim voskom, organskim uljem jojobe i smolom te tako stvorila foliju koja se može više puta koristiti, prati, a ujedno je i ekološki prihvatljiva.

Bee\'s Wrap - 3 Bee\'s Wrap - 3 (Foto: Bee\'s Wrap)

U početku su na folije ručno nanosili vosak, a onda su osmislili stroj koji organski pamuk prekriva slojem mješavine pčelinjeg voska, ulja jojobe i smole.

U pakiranjima se uglavnom nalaze po tri folije različite veličine, a cijene se kreću od 10 do 20 dolara, odnosno od 60 do nekih 120 kuna. Pakiranje za 7 komada je 40 dolara odnosno 255 kuna. Dostava izvan SAD-a i Kanade je 15 dolara.
 

Više o Bee's Wrapu možete pogledati ovdje

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju