Kad je riječ o Australiji, jedna od stvari koja nam uz klokane i koale, zgradu opere i Australian Open pada na pamet, svakako su i ogromna prostranstva koja nitko ne nastanjuje. Ona su netaknuta, no jednako je tako netaknut i jedan otok koji to želi biti i dalje, pa ne dopušta noćenje tek tako!

Ako imate dovoljno dubok novčanik, a tražite odredište koje je netaknuto i nema gužvi, trebali biste razmisliti o posjetu australskom otoku Howe. Smješten je 700 kilometara sjeveroistočno od Sydneyja, a ukupna mu populacija ne prelazi 380 ljudi. Otok je još 1982. UNESCO stavio na popis Svjetske baštine, a posebno je zanimljiva odredba po kojoj na njemu maksimalno može prenoćiti 400 turista.

Howe - 1 Howe - 1 (Foto: Getty Images)

Sa savršenom i "filmskom“ bojom mora, Howe je idealno mjesto za sve željne plivanja, ronjenja i uživanja u ostalim vodenim sportovima. Doslovno izranja iz Pacifika, a nastao je uslijed vulkanske aktivnosti prije sedam milijuna godina. Njegov krajolik sastoji se od špilja, planina, savršenih plaža, a imate i dovoljan broj pješačkih staza kojima možete istražiti otok.

Jasno, posjet je prilično skup, ali opuštanje je zagarantirano jer je internet ovdje limitiran, a signal mobilnog telefona ne postoji. Na otoku postoji tek 400 licenciranih kreveta, a oni su uglavnom raspoređeni po kolibama i na tip bed and breakfast smještaja. Ovdje su osjetljivi i na prirodu, tako da se nastoji što više živjeti u skladu s njom.

Na otoku se nalaze i neke posebne ptičje vrste, koje se ne mogu pronaći nigdje drugdje, kao i insekti. Avionom je povezan svakodnevno sa Sydneyjem, dok su vikendom aktivni i letovi iz Brisbanea.

Eh, ne bi bilo loše biti bogat...

Provedite savršena 3 mjeseca u Italiji za 0 kuna Basilicata - 1 Basilicata - 2 Basilicata - 3 +1 Basilicata - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju