Zlatni McDonald'sovi lukovi prepoznatljivi su simbol tog popularnog lanca brze hrane koji se nalazi u cijelom svijetu. Upravo zato mnoge je iznenadilo kad su saznali da je tvrtka promijenila svoj vizualni identitet. 

Kako bi ukazao na važnost socijalnog distanciranja u vrijeme pandemije koronavirusa, Mcdonald's je udaljio krakove slova M na pristojnu udaljenost.

Trgovina, ilustracija Zanimljivosti Dobar potez trgovačkih lanaca kojim žele dodatno zaštiti blagajnike od koronavirusa

Novi logotip pojavio se u vizualima na društvenim mrežama nekoliko zemalja ovog lanca brze hrane te odmah izazvao pozitivne reakcije.

Poruku o važnosti socijalnog distanciranja uputio je i McDonald's Indija, koji je na svojem Instagramu poručio: Mala udaljenost znači puno. Ostani kod kuće, budi siguran.

Slika nije dostupna Aktualno Vrgoračka "zelena tržnica" preko koje se može doći do domaćeg voća i povrća

Dobar dio Mcdonald'sovih restorana u Hrvatskoj je zatvoren za goste od 17. ožujka ove godine. Odluka o zatvaranju restorana donesena je kao mjera prevencije širenje koronavirusa te kako bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost McDonald'sovih zaposlenika i gostiju.

Brza hrana ovoga lanca i dalje se može preuzeti na McDriveu te putem dostave, a u skladu s odlukom Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju