• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #chefs' stage

Vizionari slastičarstva: 5 vrhunskih chefova koji dolaze na hedonistički događaj godine u Šibenik

Ovogodišnje izdanje kongresa gastronomije i ugostiteljstva Chefs' Stage treću će godinu zaredom Šibenik učiniti svjetskim centrom, ne samo kulinarstva, nego i visokog slastičarstva...

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 25.02.2020 11:25 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Shortbread millionaire začinjen s božićnim začinima Tri sloja savršenstva Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti Kuća za odmor Wild Rose kod Samobora - 6 Kuća za odmor Wild Rose Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu Pelješki tunel - 1 U carstvu dingača Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"

Publiku Chefs' Stagea će svojim najslađim umjetničkim kreacijama očarati slavni domaći i strani pastry chefovi Tea Mamut, Robert Hromalić, René Frank i Vinesh Johny.

Njihove su slastice hedonistički spoj modernih tehnika i obožavanih tradicionalnih okusa, ovijene finoćom i estetikom te začinjene prstohvatom mašte i kreativnosti majstora umjetnika. Slastičarstvo je u svojim najvišim sferama jako precizna znanost, a savršeno vladanje tehnikama se podrazumijeva. No, visoko slastičarstvo je ujedno i vrhunska umjetnost koja teži klasičnoj skulpturalnosti, ali i sjajan primjer kako se savršenstvo i elegancija uvijek susreću u jednostavnosti.

Haute Pâtisserie u Šibeniku

Tea Mamut je omiljena hrvatska slastičarska zvijezda koja je svoju ljubav prema pripremi kolača ovjenčala prestižnom diplomom njujorške škole Culinary Institute of America. Tijekom školovanja stažirala je u restoranima Jean-Georges i Daniel, oba s čak tri Michelinove zvjezdice, pod budnim okom velikih pastry chefova Johnnyja Iuzzinija i Dominiquea Ansela, slavnog tvorca cronuta, hibrida kroasana i krafne.

U njujorškom restoranu Daniel radila je više od godinu dana, a zatim i u njemačkom restoranu s tri Michelinove zvjezdice, La Vie. U Hrvatskoj je radila kao pastry chef u dubrovačkom restoranu Gil’s, hvarskom restoranu DiVino i splitskom restoranu Perivoj, a od 2016. Split je bogatiji za Teinu vrhunsku slastičarnicu O’š kolač. Tea Mamut je u širokim krugovima popularna i zbog svoje TV emisije, ali i uloge u žiriju TV showa „3,2,1-peci!“.

Na Chefs' Stage dolazi i Robert Hromalić, mladi hrvatski pastry chef koji je unio revoluciju u zagrebačko poimanje slastica. Školovao se u Parizu na glasovitom institutu Ferrandi School of Culinary Arts, a potom i stažirao pod mentorstvom Cedrica Groleta u restoranu Le Meurice, ovjenčanom s tri Michelinove zvjezdice. Bio je i sous chef Yanna Covureura u njegovoj slastičarnici u Parizu.

Zagrebačku je publiku oduševio slasticama u restoranu i slastičarnici Time, a potom je preuzeo slastičarnicu Le Kolač i s njom napravio pravu revoluciju visokog slastičarstva u Zagrebu. Prije slastičarske karijere, Hromalić je bio kuhar koji je iskustvo stjecao u restoranima Mali bar, Prasac, 5/4 i Takenoko, a o slasticama je prije formalnog školovanja učio od izvrsne Petre Jelenić.

René Frank ima zadivljujuću karijeru slastičarskog chefa, a iskustvo je stekao radeći širom svijeta. Usto se i konstantno obrazovao u slastičarstvu, počevši od pariškog instituta Centre de Formation, preko Culinary Institute of America u New Yorku do onog u Napa Valleyu. René Frank radio je u brojnim restoranima, sve redom uglednim mjestima s dvjema ili trima Michelinovim zvjezdicama. Neki od njih su restoran Akelarre u Španjolskoj, švicarski Lampart’s, francuski restoran Georges Blanc, japanski restorani Nihonryori RyuGin i Kikunoi te njemački La Vie.

Trenutno radi u Berlinu gdje je 2016. otvorio desertni restoran CODA koji je 2019., kao prvi restoran samo s desertima, ušao u vodič i dobio svoju prvu zvjezdicu. Njegovi su deserti lagani i nisu opterećeni šećerom ni kalorijama, koristi organske i održive sastojke njegujući spoj tradicije i modernih tehnika. René je jedan od pastry vizionara i kroz svoj rad gradi budućnost slastičarstva.

Sjajna vijest je da na Chefs' Stage i ove godine dolazi Vinesh Johny, vodeći indijski slastičar i suosnivač Lavonne Academy of Baking Sciences & Pastry Arts, prve međunarodne akademije za slastičarstvo u Indiji. Nakon završenog školovanja Vinesh je radio u kuhinjama vrhunskih lanaca hotela, ali je u svojoj želji za proširivanjem znanja iz područja slastičarstva primijetio da takvo školovanje nedostaje na indijskom tržištu.

S partnerom Avinom Thaliathom osnovao je Lavonne kao centar svjetske klase za obrazovanje u visokom slastičarstvu. Vinesh smatra kako je iznimno važno savladati sve tehnike kako bi deserti bili jednostavni, sofisticirani, lijepi i ukusni. Njegova mala umjetnička djela izgledaju vrlo moderno, ali okusi koje nudi svojim gostima su oni koje oduvijek vole. Igra se suptilnim okusima i u svoje deserte unosi skulpturalnost.

Imate li već svoju ulaznicu za najukusniji kongres u regiji?

Gastro profesionalci, zaljubljenici u kulinarsku umjetnost i ljubitelji profinjenih slastičarskih kreacija svoje ulaznice mogu kupiti na web stranici Chefs' Stagea, a sve novosti vezane za program mogu pratiti na službenim stranicama kongresa kao i na Facebooku i Instagramu.

Posjetitelje ovogodišnjeg Chefs' Stagea očekuju dva dana inspirativnog kongresa, četiri masterclassa na zadivljujućim lokacijama i čak šest gala večera na kojima će svoja remek-jela pripremati domaći i strani gastro autoriteti. Prihod od dviju gala večera u restoranu Pelegrini namijenjen je zakladi Budi Foodie koja najtalentiranijim mladim gastro-nadama pruža obrazovanje na najboljim svjetskim gastronomskim institutima.

  • #chefs' stage
  • #sibenik
  • #robert hromalić
  • #Tea Mamut
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu
Odlična ponuda
Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu
Gastro ponuda EU Adventa: Više od 50 različitih jela te 16 kuhara i influencera u dvobojima Zvijezde kuhaju
Na Europskom trgu
Gastro ponuda EU Adventa: Više od 50 različitih jela te 16 kuhara i influencera u dvobojima Zvijezde kuhaju
Advent koji neće opustošiti vaš džep: Kušajte Zege Cheese Steak, germknedle od 6 eura i najveća kobasica Adventa i - buncek u krafni
Jinglingz festival
Advent koji neće opustošiti vaš džep: Kušajte Zege Cheese Steak, germknedle od 6 eura i najveća kobasica Adventa i - buncek u krafni
Prvi šiš Zagreba: Hit chefa Maria Mihelja koji je oduševio ljubitelje kobasica
Vidimo se na Fuliranju
Prvi šiš Zagreba: Hit chefa Maria Mihelja koji je oduševio ljubitelje kobasica
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje
Gradovi koje bih opet posjetio. I oni koje više ne bih.
Sto ljudi...
Vedranova lista: Gradovi koje bih uvijek opet posjetio i oni u koje se nikad ne bih vratio
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Policajac izboden u Splitu
napad u Splitu
Izbodeni policajac bori se za život, procurili detalji o napadaču: Ima samo 18 godina
Velika promjena za strane radnike! Vlada donosi novi zakon: "Oni koji imaju kontakt s ljudima morat će..."
nova obveza
Velika promjena za strane radnike! Vlada donosi novi zakon: "Oni koji imaju kontakt s ljudima morat će..."
Snimka policijskog postupanja u Trilju izazvala reakcije
Oglasila se policija
VIDEO Širi se snimka: Policajac u kombiju brutalno udara uhićenika, kolege zatvorile vrata
show
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Kaja Vidmar podijelila tople obiteljske prizore sa Šimom Vrsaljkom i djecom
''ljubav!''
Vrsaljkova Kaja podijelila tople obiteljske prizore s našim nogometašem i djecom
Tko je supruga Marka Solde, Borna Soldo?
njegova podrška
Tko je supruga 22-godišnjeg junaka Dinama? Bivša je hrvatska misica, a ljubav je brzo planula
zdravlje
Što se događa kad odbacite dezodorans – istina koju nitko ne govori!
Mnogi ne mogu zamisliti dan bez njega
Što se događa kad odbacite dezodorans – istina koju nitko ne govori!
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
zabava
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Wow!
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Srbin posjetio Split, a njegova reakcija postala je viralni hit
Imao je što vidjeti
Srbin posjetio Split, a njegova reakcija postala je viralni hit
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Jao…
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
tech
Kinezi uvode novu industrijsku granu i tvrde da će do 2035. godine prijeći 131 milijardu eura
Spoj robotike i AI-ja
Kinezi uvode novu industrijsku granu i tvrde da će do 2035. godine prijeći 131 milijardu eura
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Nevjerojatan video: Bjegunac leži na cesti, policijski pištolji su upereni prema njemu, a onda se pojavio robotaksi
Nije bio spreman na to
Nevjerojatan video: Bjegunac leži na cesti, policijski pištolji su upereni prema njemu, a onda se pojavio robotaksi
sport
Girona ispala od trećeligaša u Kupu: Dominik Livaković ostao na klupi
Čeka se siječanj
Više nema dileme oko Livakovića: Sve je jasno nakon šokantne utakmice Kupa
VIDEO Španjolci ogorčeni prizorima s Camp Noua: "Ljudska bića ovo ne zaslužuju..."
Skupa mjesta
VIDEO Španjolska bruji o prizoru s Camp Noua: "Ljudska bića ovo ne zaslužuju..."
Trener Kocaelispora demantirao glasine da Petković napušta klub: "Dopustite mi da kažem ovo..."
Jasno i glasno
Trener Kocaelispora: "Bruno Petković napušta klub? Dopustite mi da kažem ovo..."
tv
Skrivena sudbina: Nitko ne bi očekivao da će ovo napraviti – potpuno je shrvana
SKRIVENA SUDBINA
Nitko ne bi očekivao da će ovo napraviti – potpuno je shrvana
MasterChef: Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
NAPUSTIO MASTERCHEF
Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
MasterChef: MasterChef škola – tko će položiti geometriju, a tko će morati na popravni ispit?
NEUSPJELI POKUŠAJ
MasterChef škola – tko će položiti geometriju, a tko će morati na popravni ispit?
putovanja
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
novac
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Imali više od 20.000 ljudi
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
lifestyle
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom 2025.
Glamurozna i elegantna
Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu
Čitateljice birale koje ime im je ljepše - Lucija ili Mia
REZULTATI ANKETE
Nešto se promijenilo u 2025.: Ovo ime ponovno dokazuje da je – bezvremensko
sve
Girona ispala od trećeligaša u Kupu: Dominik Livaković ostao na klupi
Čeka se siječanj
Više nema dileme oko Livakovića: Sve je jasno nakon šokantne utakmice Kupa
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Danilo - 1
Nedovoljno poznato, a zgodno

Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu

Dobra je vijest da ovdje nećete uživati samo u povijesti, već i u prirodi. Danilsko polje, brežuljci, svježi zrak – čine ovo mjesto idealnim za jedno fino popodnevno opuštanje. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Soenil Bahadoer Aktualno
    Najavljen za jesen

    Odgođen Chefs' Stage u Šibeniku na koji su i ove godine trebale doći velike međunarodne kulinarske zvijezde

  • Danilo - 1 Putovanja
    Nedovoljno poznato, a zgodno

    Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu

  • Šetnica - 2 Putovanja
    Lijepo, lijepo, neopisivo

    Okus mora, okus soli: Pratite prognozu i uživajte u nekim od najljepših šetnica uz Jadran

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close