Od 13. do 19. studenoga u Hrvatskoj će se obilježiti Tjedan talijanske kuhinje u svijetu, i to osmi put, ističe Veleposlanstvo Italije u Zagrebu. Ovogodišnje izdanje donosi mnogo zanimljivih i prije svega ukusnih događanja u Zagrebu, Karlovcu, Varaždinu i Puli.

Slastan uvod u Tjedan talijanske kuhinje u svijetu napravili su prošli tjedan na Internacionalnom kongresu gastronomije tjesteničarstva i izvornih tjestenina Conpasta u Varaždinu talijanski chefovi Michele Giaquinto Aniello i Raffaele Massanova. Pripremili su pet različitih jela od tjestenine na dva kulinarska masterclassa, a studenti škole “Ancel Keys” iz Campanije predstavili su lokalne proizvode.

U Zagrebu će chef Daniele Priori i njegov chef-asistent Carlo Pinucci iz Regionalnog udruženja kuhara iz pokrajine Lazio pripremati večeru za goste triju restorana, Gallo, Carpaccio i La Riseria, te održati masterclass na Veleučilištu Aspira.

U ponedjeljak 13. studenoga chefovi Priori i Pinucci gostovat će u restoranu Gallo, u utorak 14. studenoga predstavit će prigodni jelovnik u restoranu Carpaccio, a u srijedu 15. studenoga pripremat će talijanske delicije u restoranu La Riseria.

Njihove prigodne jelovnike, koji donose neka od tipičnih talijanskih jela i sastojaka, osobito onih s juga Italije, moći ćete kušati tijekom cijelog tjedna u sva tri restorana. U ponudi će biti jela s tjesteninom, rižoto, svježa riba, talijanske slastice i klasici poput parmigiane po inovativnim recepturama talijanskih chefova.

Za druga gastro-kulturna događanja tijekom Tjedna talijanske kuhinje u svijetu pobrinuo se Talijanski institut za kulturu u Zagrebu, koji u utorak 14. studenoga u Glazbenoj školi Karlovac, organizira radionicu pripreme pesta. U zagrebačkoj će Uraniji u četvrtak 16. studenoga kazalište Koreja izvesti u dva termina senzorijalnu predstavu posvećenu kruhu, a u Puli ćete moći razgledati izložbu o razvoju talijanske domaće kuhinje od 1970. do 2050. godine.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju