Zagrebački park Zrinjevac uskoro odijeva svoje novo, adventsko ruho. Od 29. studenoga do 7. siječnja mnogima najljepša gradska šetnica ugostit će ugostitelje i male obrtnike. Od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23, petkom od 12 do 24, subotom od 10 do 24 te nedjeljom od 10 do 23 sata posjetitelji mogu otkrivati sadržaje Slatkog Zrinjevca, koje je pomno pripremao iskusni organizacijski tim RougeMarina. Inspiracija im je bila višestoljetna tradicija licitara, najprepoznatljivijeg zagrebačkog simbola Božića i božićnih blagdana.

"Marin Medak ponosan je na prvi održivi festival - Slatki Zrinjevac. Baš kako to čine velike europske metropole, uvodi upotrebu porculanskih šalica kako se ne bi stvarao suvišan otpad. Šalice će se kupovati, a možete ih vratiti ili zadržati za uspomenu", kažu u RougeMarinu te dodaju: 

"Možete li se prisjetiti koliko ste slatkih, nezaboravnih trenutaka proveli upravo na ovome mjestu, šetajući, maštajući na nekoj od klupa, držeći se zaljubljeno za ruku ili u potrazi za osvježenjem kraj fontane? A možda ste proučavali spomenike poznatih lica, koja su svoj dom pronašla upravo na Zrinjevcu? Njima će se pridružiti i skulpture nastale u okviru projekta Sit&Meet kao što su Marin Getaldić, Milka Trnina, Dražen Petrović, Nikola Šubić Zrinski i Ruđer Bošković. Znate li zašto su Getaldića zvali čarobnjakom i zloglasnim vračem? A da je Milka čokolada, kako legende kažu, svoje ime dobila po našoj Milki Trnini, jednoj od najpoznatijih svjetskih opernih pjevačica?"

Slatki Zrinjevac - 2 Slatki Zrinjevac - 2 (Foto: RougeMarin i privatni arhiv)

Posjetitelje očekuje i 12 gastronomskih iznenađenja, kao i desetak kućica malih obrtnika s prigodnim, ručno izrađenim blagdanskim suvenirima, pa na Slatkom Zrinjevcu možete i kupiti darove za svoje najmilije, kao što su kuglice za bor, licitari i razne, prigodne rukotvorine.

Buncaš, Grahos vojnički grah, Kaiser kobasica, "Vruća Talijanka i Španjolka", talijanska porchetta, kobase na milijun načina uz više prstohvata začina te Crunchy Beef Empanada samo su neke od delicija za prste polizati koje možete isprobati na Slatkom Zrinjevcu.

Vrijedi ostaviti mjesta i za slatko jer će se pripremati: posebne kroštule, christmas pudding, božićna palačinka, churrosi, domaće fritule po bakinoj recepturi, prženice s finim umacima i slatke rolice s finom kremom.

Pijuckat će se toplo hladni kokteli by Filip Lipnik i Art of Bar. Oni će zaokružiti gastronomsku gozbu, koja vas očekuje od podneva do ponoći na Slatkom Zrinjevcu uz prave gastromahere, chefove Mihovila Rosu, Damira Baju, Zvonimira Štrka, Marija Mihelja, Melkiora Bašića, Marina Medaka te inovativnog pekara Karla Vulina.

Slatki Zrinjevac možete pratiti na Facebooku i Instagramu. 

  Jela koja se rade od "ničega": 7 sirotinjskih recepata za svaki dan ovog tjedna Pirjane mahune sa špekom i lukom sjajan su prilog uz ručak ili večeru Poderane gaće Špageti s 20 češnjeva češnjaka +0 Pašta fažol

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju