Punk's Not Dead Breakdown Party održat će se 2. studenog 2019. u The Garden Brewery i donosi izložbu, humanitarnu aukciju slika grafiti umjetnika Leon GSK i nastup posebnog gosta – Don Lettsa!

Gotovo prije pet desetljeća grafiti scena se pojavila na zapadu, a kao početak uzimamo 1971. godinu kada je The New York Times objavio članak o umjetniku Taki 183, nakon čega su se pojavili bendovi poput New York Dolls, Suicide, Death i NEU.

Punk i grafiti imaju očitu poveznicu, uspostavljenu i u Zagrebu, s punk-rock ulicom koja je ovog ljeta odala počast punk-legendama. Zagrebački graffti umjetnik Leon GSK nastavlja sa svojim punk-rock intervencijama u prostoru, izlažući portrete punk umjetnika koji su obilježili glazbu, pop-kulturu i umjetnost, ovog puta u The Garden Brewery na zagrebačkom Žitnjaku.

Uz izložbu slika Punk's Not Dead održat će se grafiti radionica na kojoj će polaznici saznati o povijesti grafita i naučiti osnove crtanja grafita. Kroz radionicu će ih voditi autor Punk's Not Dead izložbe - Leon GSK. 

The Garden Brewery donirat će pet radova s izložbe Punks Not Dead za humanitarnu aukciju, a sav profit ide u Fond Desa i Jerko Baković Solidarne zaklade, koja podupire siromašnu djecu i mlade.

Aukciju slika vodit će Edo Maajka. Kao poseban glazbeni gost iz UK-a dolazi Don Letts, DJ, glazbenik, i filmski redatelj, kao i domaćin BBC Radio 6.

Poznat po tome što je bio The Clashov snimatelj, režirao je filmove poput The Punk Rock Movie te ima veliko iskustvo iz punk-ere. Ovoga puta zavirit će u reggae-tonove koje će uklopiti u svoj set.
Pridružit će mu se MMMeniga sa svojim setom Punk-Reggae Fiesta Vinyl.

Jedan od najaktivnijih promotora na domaćoj sceni, čovjek iza PDV etikete, Seasplash festivala, glazbenih događaja, svoj put je počeo svirajući u bendovima Nula i Radikal Dub Kolektiv. Slične melodije kakve je Don Letts vrtio punkerima u londonskom klubu 100 krajem 70-ih, MMMeniga je vrtio u Močvari kroz koncertni clubbing Punk-Reggae Fiesta početkom ovog stoljeća.

Broj mjesta na radionici je ograničen, a više o cijenama ulaznica doznajte ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju