Velika vijest za hrvatsku gastronomiju! U novom vodiču za Hrvatsku, kultni Michelin dodao je jednu zvjezdicu na domaće gastronomsko nebo.

Riječ je o restoranu Korak, koji se nalazi u Jastrebarskom, odnosno Plešivici. Kako navode u vodiču, ovaj restoran, koji se nalazi u sklopu istoimene vinarije, dobio je veliko priznanje zbog vrhunske kvalitete te zelenu zvjezdicu za održivost, jer su uložili ogroman trud kako bi se u njihovim jelima i procesima osjetila briga za okoliš.

S odličnim balansom između obiteljske tradicije i prihvaćanja modernog, ovaj restoran poslužuje iznimno primamljiva jela u kojima je su glavne zvijezde namirnice iz njihovog vrta, navode u Michelinu.

Radi se o profesionalcima koji rado dijele životne priče i njihovu ljubav prema zemlji te nastoje ilustrirati promjene godišnjih doba u njihovim kulinarskim kreacijama.

Čak 89 restorana ušlo je u ovogodišnji Michelinov vodič za Hrvatsku, od koji 11 ima jednu zvjezdicu. Nešto više, njih 14 ima preporuku Bib Gourmand, od kojih tri nova, a 64 restorana dobili su preporuku slavnog vodiča, od kojih devet novih.

Restorani koji u Hrvatskoj imaju Michelinovu zvjezdicu su Agli Amici, Alfred Keller, Boškinac, Draga di Lovrana, Korak, LD - Lešić dimitri,  Pelegrini, Monte, Nebo by Deni Srdoč, Noel i Restaurant 360.

Ovdje možete pogledati vodič za Hrvatsku.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju