Mardešić, moderna i međunarodno uspješna hrvatska tvornica sa stoljetnom tradicijom prerade ribe, okupila je jučer u zagrebačkom restoranu Barbieri's brojne ljubitelje vrhunske hrane, foodieje, novinare, food blogere i poznate Zagrepčane. Svi oni imali su priliku uživati u inovativnom ribljem meniju koji je samo za ovu priliku osmislio i pripremio chef Mario Bobanović.

Gostima, među kojima su se našli i vrsni poznavatelji struke, chef Bobanović s lakoćom je pokazao kako je srdela Mardešić izvrstan sastojak za pripremu različitih jela s kojim je moguće biti iznimno kreativan, a pritom dobiti zdravi obrok koji osvaja okusom i izgledom.
 

Tradicija susreće inovativnost

Među okupljenima su bili i chef Marin Medak, food blogeri Domagoj Jakopović Ribafish, Mile Butorac, Janja Benić te Mihaela i Vedran Bošković. Talentirani chef Mario Bobanović gostima je pripremio izbor vrhunskih ribljih delicija koje su stoljetnu otočnu tradiciju ispreplele modernim tehnikama vrhunske gastronomije.

Pred goste su stigle razigrane male porcije paštete od srdela s mediteranskim biljem, kao i elegantni okusi sashimija od srdela na kremi od avokada, nastavili su se hrskavom tempurom od srdela i božanstvenom carbonarom od srdela s crnom tjesteninom te donijeli hedonistički osjećaj visoke kuhinje.

Kiš od povrća i srdela osvajao je poznatim domaćim mirisom i okusom, kao u maminoj kuhinji. Tiramisu i lemon tart bili su slatka točka na i ovog zdravog, ukusnog i kreativnog menija.


Kvaliteta iz kristalno čistog mora

Tvornicu Mardešić krasi stoljetno nasljeđe jednog od najdugovječnijih hrvatskih prerađivača ribe. Osnovana je još davne 1905. godine u mjestu Sali na Dugom otoku, a 115 godina tradicije, uz modernu tehnologiju prerade, kupcima osigurava najvišu kvalitetu i superioran okus. Mardešićeva je riba kvalitetan izvor proteina, a obiluje dragocjenim omega-3 kiselinama koje blagotvorno utječu na naše ukupno zdravlje.

Mardešić je šarmantni simbol hrvatske tradicije ribarstva, ali i suvremena, tehnički napredna tvornica za preradu ribe. Smjestila se na jednom od naših najljepših otoka, slikovitom Dugom otoku, u blizini najbogatijih ribolovnih područja na Jadranu. Zbog blizine Nacionalnog parka Kornati i Parka prirode Telašćica, ovo se područje smatra netaknutim morskim blagom ekološke kvalitete koje krasi kristalna čistoća mora.


Zdrava hrana kvalitetna je i ukusna

U Mardešiću se prerađuje riba isključivo iz Jadranskog mora, koja je bogata proteinima i predstavlja optimalan prirodni izvor omega-3 masnih kiselina. Zbog netaknutog mora iz kojeg dolazi ta je riba ukusna i zdrava, a zbog brze i stručne obrade zadržava fantastičnu strukturu i omogućuje gastronomsko iskustvo kakvo na stol mogu donijeti samo izvorne i prirodne namirnice.

Višestoljetna tradicija ulova i prerade ribe na Dugom otoku jamči najvišu kvalitetu tih cijenjenih ribljih otočnih proizvoda. Svježina ribe odlučujući je faktor za kvalitetu gotovog proizvoda pa u Mardešiću prerada započinje u najkraćem mogućem roku od ulova. Zbog povjerenja koje se gradilo godinama Mardešić od ribara dobiva i odabire najbolju moguću ribu iz dnevnog ulova i tako ima potpunu kontrolu procesa prerade, od odabira i prihvata do završnog pakiranja.

U svojoj ukusnoj i zdravoj paleti proizvoda Mardešić ima različite proizvode od sardina i inćuna, a jednom kada probate Mardešićevu ribu, ta će vas škrinjica zdrave hrane osvojiti ne samo okusom već i privlačnim dizajnom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju