Poznati akademik kulinarstva chef Branko Ognjenović s mladim timom proslavio je otvorenje i predstavio program nove Akademije Majstor kuhar.  

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Nakon dugog niza godina u svijetu gastronomije chef Branko najavljuje odlazak u aktivnu mirovinu, gdje će se posvetiti većinom radu Humanitarne udruge Renato - Kuhari bez granica.

Vrhunski tim stručnjaka predvođen direktoricom Sabinom Jalšić, chefom Dariom Lidom, Brankovim nasljednikom, i Nenadom Bratkovićem, magistrom nutricionizma, vodit će programe akademije. Branko će i dalje aktivno sudjelovati u svakom segmentu kao predavač na master class radionicama. 

Na otvorenju Akademije koje je uveličalo oko 150 prijatelja, kolega kuhara, poslovnih suradnika i predstavnika medija biti će i omogućeno dijeljenje podataka i moderno online učenje. Polaznici će po završenom seminaru dobiti certifikat Majstor kuhar Akademija.

Misija je Akademije osnažiti tržište rada kvalificiranom radnom snagom, smanjiti deficit edukacijama i povećati kompetentnost na tržištu u domeni gastronomije. Prostor je opremljen je najnovijom opremom za interaktivno provodenje edukacija u sferama općeg kulinarstva, nutricionizma, pristupa i otvaranju kulinarstvu osobama s invaliditetom, raznim gastro bolestima, održavanju master classova.

Akademija Majstor Kuhar Akademija Majstor Kuhar (Foto: Bojan Haron Markicevic)

Najavljena je takoder suradnja sa osobama iz svijeta gastronomije i enologije te za su u ovom trenutku potvrđena imena kao što su David Skoko, Hrvoje Zirojević, Stevo Karapandža te Ljubica Komlenić.

Najavljen je nastavak suradnje sa Culinary Arts Institute UVU (Utah, Salt Lake City - US ), WACS (World Association of Chefs Societies) a u tijeku su pregovori sa CIA (Culinary Institute of America) te Cordon Bleu. Cilj je Akademije također razviti erasmus program s navedenim svjetskim institucijama.

Osim edukacija, Akademija će pružati usluge savjetovanja za tvrtke koje se bave raznim djelatnostima u domeni gastronomije, organizacijom manifestacija i drugim poslovima usko vezanima za gastronomiju.

Zgrada koja bi u slučaju rata ili katastrofe mogla spasiti svijet Svalbard - 2 Svalbard - 1 Svalbard - 3 +2 Svalbard - 4